Με «νύχια και με δόντια» παλεύει ο υποπλοίαρχος Μιχάλης Αργυράκης, τον οποίο ερμηνεύει εξαιρετικά ο Θάνος Λέκκας, στην σειρά του Mega, «Το Ναυάγιο». Θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι του ναυαγίου του «Φοίνιξ», που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Νιώθει απύθμενο μίσος για τον αδίστακτο και διεφθαρμένο δικηγόρο Μιλτιάδη Παντελίδη και το ύπουλο παιχνίδι που παίζει, για να απαλλάξει από κάθε ευθύνη τους πλοιοκτήτες, οι οποίοι αδιαφορούσαν εγκληματικά για την ασφάλεια του πλοίου. Ο Ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Τηλεθεατής», κι έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για τον ρόλο του στο «Ναυάγιο» του Mega.


Ο Μιχάλης παλεύει να βγει η αλήθεια στο φως;

«Ο Μιχάλης νιώθει υπεύθυνος. Το έχει πάρει προσωπικά και θέλει με κάθε τρόπο να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Προσπαθεί να διατηρήσει ψυχραιμία και ισορροπίες. Καθώς είναι έντονος χαρακτήρας, αγχώνεται, πανικοβάλλεται, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι τα πράγματα θα πάνε όπως τα θέλει. Σπάνια, ωστόσο, πηγαίνουν τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Προσπαθεί να διατηρήσει μια ηρεμία, ταυτόχρονα με το άγχος της δικαίωσης, που πρωτοστατεί στη ζωή του»

1-thanos-lekkas-to-nayagio-mega-1a

Έχει πέσει στην αντίληψη του Μιχάλη ο διπλός ρόλος της Αλίκης που δίνει πληροφορίες στον Παντελίδη;

«Ο Μιχάλης είναι από αυτούς τους ανθρώπους που, αν δεν σκάσει κάτι μπροστά στα μούτρα τους, δεν το καταλαβαίνουν. Αυτά που βλέπει ο Μιχάλης είναι αγάπη, καλοσύνη, ευγένεια και θάρρος. Τα αρνητικά δεν τα βλέπει, μόνο αν σκάσει σαν νάρκη δίπλα του και αντιδρά».


1-thanos-lekkas-to-nayagio-mega-4


Από τα πρόσωπα που έχει γνωρίσει, ποιο είναι αυτό που τον τρομάζει;

«Ο Παντελίδης. Είναι αδίστακτος και αυτός παίζει το παιχνίδι. Ο Βασιλείου είναι ένα φίδι που κάθεται και έχει λουφάξει, αλλά ο Παντελίδης είναι ένα επικίνδυνο ζώο, που δεν διστάζει να κάνει όσο περισσότερο κακό μπορεί και μετά με χαμόγελο να επισημαίνει άτι “σ’ τα έλεγα εγώ”. Είναι τρομακτική η ψυχραιμία που έχει όταν πρόκειται να κάνει κακό. Αυτό τον Μιχάλη τον στέλνει αδιάβαστο, τον εξοργίζει, φτάνοντας στα άκρα. Έχει μίσος για τον Βασιλείου, αλλά απίστευτο θυμό για τον Παντελίδη και το παιχνίδι που παίζει».

1-thanos-lekkas-to-nayagio-mega-2

Το προφίλ του Παντελίδη είναι διαχρονικό και επίκαιρο στις μέρες μας;

«Μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι είναι η αντανάκλαση ενός κομματιού της κοινωνίας. Μιας πραγματικότητας. Θα σου βγάλω το μάτι, πριν μου βγάλεις εσύ το δικό μου», λέει στο περιοδικό «Τηλεθεατής», ο Θάνος Λέκκας.

1-thanos-lekkas-to-nayagio-mega-3