Ο Θάνος Λέκκας, φέτος ερμηνεύει τον Μιχάλη, στην τηλεοπτική σειρά του Mega, «Το ναυάγιο».

Οι ξεχωριστοί τηλεοπτικοί του ρόλοι τον έχουν κάνει ευρύτερα γνωστό και αγαπητό στο κοινό. Την φετινή σεζόν, τον απολαμβάνουμε στη σειρά, «Το ναυάγιο». Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «7μέρες tv» για τη σειρά και για το ρόλο του.

Η σειρά στην οποία σας βλέπουμε αυτή τη σεζόν είναι ένα δυνατό δράμα, με πολλά πρόσωπα, διαφορετικές ιστορίες και πολλές πληγές.


Νομίζω ο καθένας από τους ήρωες κουβαλά το δικό του τραύμα. Όλοι μας, πάντα έτσι είναι η ζωή. Ισχύει ότι ο καθένας έχει χάσει κάτι διαφορετικό και προσπαθεί να πιαστεί από κάτι διαφορετικό. Έχουν όμως όλοι ένα κοινό θέλω, που είναι το να επιβιώσουν και να μαλακώσει κάπως αυτός ο πόνος. Υπήρχε σε αυτή την εποχή η αίσθηση του ότι εγώ έχω τον άλλο δίπλα μου, τον συμπαθώ - δεν τον συμπαθώ, και θα ασχοληθώ με τον άνθρωπο. Και έτσι προχωρά και η ιστορία.

Για εσάς που τον υποδύεστε, τι έχει χάσει ο Μιχάλης;

Ο Μιχάλης είναι ένας άνθρωπος δίκαιος, αγωνιστής και πάντα δυνατός. Νομίζω ότι έχει χάσει την αίσθηση ότι μπορεί να ελέγξει τον κόσμο. Όταν είσαι ναυτικός, ξέρεις ότι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθείς στη θάλασσα και προσπαθείς να το αποφύγεις. Η δουλειά σου είναι να προστατέψεις τους ανθρώπους, το πλοίο και το εμπόρευμα σε ένα επικίνδυνο πεδίο, όπως είναι η θάλασσα. Παρ’ όλα αυτά, όταν βλέπεις μια τόσο μεγάλη καταστροφή από ανθρώπινη αμέλεια, τόσους θανάτους, τόσο πόνο, τόση αδικία, όση δύναμη και να έχεις, αρχίζεις να συνειδητοποιείς την κλίμακα των πραγμάτων και το πόσο μικρός είσαι. Ο Μιχάλης, λοιπόν, έχει χάσει την αίσθηση ότι μπορεί να βοηθήσει αν το θέλει. Προσπαθεί, γιατί αυτός είναι, αλλά μέσα του πλέον ξέρει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι μεγαλύτερα από εκείνον και γι’ αυτό πρέπει να είναι ακόμη πιο καλά προετοιμασμένος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mega TV (@megatvcom)


Πού βρίσκει τη δύναμη;

Βρίσκει δύναμη στην οικογένειά του, στον εαυτό του, σε αυτό που θεωρεί ότι είναι καλό και φωτεινό, στη δικαιοσύνη. Η οικογένειά του είναι το σημείο αναφοράς του, αυτούς θέλει δίπλα του όταν τα κάνει όλα αυτά.

Έχει τελειώσει γι’ αυτόν το κεφάλαιο θάλασσα;

Δεν το ξέρω. Νομίζω ότι από τη στιγμή που τη βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του, δεν έχει τελειώσει, έστω και αν κάνει άλλη δουλειά πια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον.

Θάνος Λέκκας

Όταν βιώνει κανείς μια τέτοια καταστροφή, πώς επιστρέφει στην καθημερινότητά του;

Πώς επιστρέφεις ύστερα από διακόσιους θανάτους; Νομίζω ότι δεν έχεις πια τα ίδια μάτια. Διαφέρει το πώς επιστρέφει ο καθένας στη ζωή και αν έχει τη διάθεση να το κάνει, αν το ένστικτο που τον τραβά πίσω στη ζωή είναι ισχυρότερο από αυτό που τον τραβά στον θάνατο. Η επιστροφή είναι ένα καινούριο κεφάλαιο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, είπε ο Θάνος Λέκκας στο περιοδικό «7μέρες tv».

Θάνος Λέκκας