«Το Ναυάγιο» ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους. Στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega συμμετέχει και ο Θάνος Λέκκας.   

Ποιος είναι ο «Μιχάλης Αργυράκης» - Ο ρόλος που ενσαρκώνει ο Θάνος Λέκκας:

Ένας ακόμη από τους ήρωες που προσπάθησαν να βρουν επιζώντες το βράδυ του ναυαγίου. Ναυτικός και ο ίδιος, απλός και λαϊκός Κρητικός, ο Μιχάλης θα καταφέρει να σώσει τουλάχιστον δυο από τους επιβαίνοντες του πλοίου «Φοίνιξ». Ο ίδιος δεν θα πειστεί από τις εξηγήσεις των υπευθύνων αναφορικά με τα αίτια του ναυαγίου που οδήγησε στον υγρό τάφο εκατοντάδες ανθρώπους. Χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος και με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου που ερευνά την υπόθεση, θα παλέψει για την αποκάλυψη των ενόχων.
1-Thanos-Lekkas-5
1-Thanos-Lekkas-4

Ποιος είναι ο Θάνος Λέκκας:

Ο Θάνος Λέκκας είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1987 (ηλικία 36 χρονών). Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο, ο ίδιος ένιωθε εγκλωβισμένος, όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του και γρήγορα κυνήγησε το όνειρό του στην υποκριτική.

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω αρχιτέκτονας, μηχανικός, φυσικός, χημικός και εφευρέτης. Σπούδασα βιολογία, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν θα ευτυχήσω. Είχα πάθει κατάθλιψη, τώρα είμαι 70 κιλά, τότε είχα μείνει 61» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη στην εκπομπή «Γεια Σου».

Θάνος Λέκκας

Ενώ σε άλλη συνέντευξή του, ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε δηλώσει: «Δεν μου άρεσε η Βιολογία που σπούδαζα και άρχισα να πνίγομαι. Τότε γνώρισα τον κολλητό μου που σπούδαζε θέατρο. Την επόμενη χρονιά έδωσα και εγώ εξετάσεις και μπήκα».

Ως φοιτητής δραματικής σχολής συμμετείχε στην παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών «Η Σχεδία της Μέδουσας» σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, μουσική Κορνήλιου Σελαμσή και κίνηση Αμάλιας Μπένετ.

Θάνος Λέκκας

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» (2015), «Ιππόλυτος» (2014), «Φαρενάιτ 451» (2018), «Η Δίκη του Κ.» (2017).

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Μην Ψαρώνεις» (2019), «Η τούρτα της μαμάς» (2020).

Θάνος Λέκκας

Η συνειδητή απoχή από τα social media

Ο Θάνος Λέκκας απέχει συνειδητά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δεν έχει ούτε λογαριασμό στο Instagram.

«Δεν έχω αξιοποιήσει την τηλεόραση, γιατί ούτε διάσημος είμαι, ούτε έχω Instagram. Νιώθω περίεργα να διαφημίζομαι. Ξέρω πως είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μαθαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο και το μαθαίνουν μέσω αυτής της πλατφόρμας. Εγώ απουσιάζω. Νιώθω άβολα.

Δεν θεωρώ ότι έχω να πω κάτι σημαντικό για τη ζωή μου. Αν το νιώσω, θα το πω. Δεν είμαι αυτός ο τύπος. Αν εσύ είχες τον χρόνο να κάτσεις να απολαύσεις και να μην πρέπει να δουλεύουμε 15 ώρες και να τρέχουμε από τη μία δουλειά στην άλλη και να πρέπει τώρα να απαντήσουμε σε αυτό το mail, δεν θα χρειαζόταν να έχουμε δίπλα ένα παραθυράκι που να μας δείχνει τι κάνει ο κόσμος κι οι φίλοι μας. Φοβάμαι μην χάσω το μέτρο, επομένως μένω μακριά. Είναι λίγος ο χρόνος που έχω» είχε αποκαλύψει στο «DOT».


«Δεν έχω Instagram, γιατί εκεί ενώ ο κόσμος είναι όλος ανοιχτός μπροστά σου, αλλά υπάρχει και πολύ διαφήμιση και αυτοπροβολή. Δεν θέλω να αφιερώσω αυτή τη στιγμή χρόνο να ξεχωρίσω και να μάθω πως είναι. Προτιμώ να δουλέψω άλλα κομμάτια του εαυτού μου» είχε αναφέρει επίσης στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Το bullying για την ενόργανη γυμναστική

«Έχω δεχτεί bullying γιατί έκανα ενόργανη γυμναστική. Είχα τεράστια υποστήριξη από την οικογένειά μου. Ακόμη κι αν δεν ήξεραν τι συμβαίνει, ήταν δίπλα μου. Σε ένα παιδί που δέχεται bullying θα έλεγα να αγαπήσει αυτό που είναι γιατί δεν είναι λάθος. Σε ένα παιδί που κάνει bullying θα έλεγα κουράγιο και να ψάξει να βρει αγάπη» είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Γεια σου» για το bullying που έχει υποστεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: