Μετά τη µεγαλειώδη υποδοχή στην Επίδαυρο, µε 16.000 θεατές να τον χειροκροτούν ασταµάτητα, η περιοδεία µε τον «Οιδίποδα τύραννο» του Σοφοκλή ολοκληρώθηκε στο Ηρώδειο, µε τον Γιάννη Στάνκογλου να αποθεώνεται. Τα όνειρά του όχι µόνο δεν «ναυάγησαν», αλλά έφτασε σήµερα να θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς του.

Με πολύ κόπο, όρεξη και πείσµα, ο Γ. Στάνκογλου παραµένει στην κορυφή και έρχεται στις οθόνες του Mega µε το «Ναυάγιο», που έκανε πρεµιέρα την  Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στις 21.00, µε διπλό επεισόδιο.

Γιάννης Στάνκογλου: Το σενάριο του «Ναυαγίου» θα ιντριγκάρει τον κόσµο

Για τον φετινό χειµώνα, ο Γ. Στάνκογλου είχε αρκετές προτάσεις και είπε το «ναι» στο «Ναυάγιο». «Κοιτάζω τους συντελεστές και το σενάριο και σίγουρα κοιτάω και τον χαρακτήρα που θα υποδυθώ - αν έχει κάτι που µου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω µε τον τρόπο που θέλω εγώ. Αυτά υπήρχαν στο “Ναυάγιο” και χαίροµαι για τη συνεργασία. Το συγκεκριµένο σενάριο θα ιντριγκάρει τον κόσµο. Πρόκειται για µια τεράστια καταστροφή, ανοίγονται πολλές ιστορίες παράλληλα, µε πολύ ενδιαφέρον, και θα το αγαπήσει ο κόσµος σίγουρα», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Γ. Στάνκογλου υποδύεται έναν υψηλόβαθµο αξιωµατικό του Λιµενικού, που θα βρεθεί τη νύχτα του ναυαγίου στο «σηµείο µηδέν». «Ο Ιπποκράτης Πανόπουλος µεγάλωσε δύσκολα, αυστηρά και µόνος του µεγαλώνει ένα παιδί. Εχει κάποιες αρχές και έχει και ήθος… Θα σώσει κάποιους ναυαγούς, αλλά ο χαρακτήρας έχει πολύ ψωµί και έχει ανατροπές πολλές…», αποκαλύπτει ο ηθοποιός.

Γιάννης Στάνκογλου: Τα πρώτα επαγγελματικά χρόνια

Γυρίζουµε µερικά χρόνια πίσω, στα πρώτα του επαγγελµατικά βήµατα. «∆εν ήταν εύκολο. Αργησα να µπω στην τηλεόραση. Μετά από πέντε χρόνια αφότου είχα βγει από τη σχολή θεάτρου, έκανα τη “∆έκατη εντολή”. Στη συνέχεια δεν άφησα ποτέ το θέατρο και το σινεµά. Ενιωθα ωραία µε τον εαυτό µου. Στην τηλεόραση έχω πει αρκετά “όχι”, όπως και στο θέατρο, και στην πορεία δούλεψα µε ανθρώπους που εκτιµούσα και δυνάµωσα σε πολλά πράγµατα».

Θεωρεί τον εαυτό του καλοπληρωµένο; «Τα τελευταία χρόνια, ναι, µετά από πολύ αγώνα και όσο µπορεί να θεωρηθεί καλοπληρωµένος ένας ηθοποιός στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Στάνκογλου: Οι σχέσεις με την πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιο και η συνεπιμέλεια των παιδιών τους

Γιάννης Στάνκογλου: Είχα προτάσεις να μπω στην πολιτική

Ειδήσεις παρακολουθεί, ξέρει τι γίνεται και επηρεάζεται ψυχολογικά; «Το δάσος της ∆αδιάς, επειδή είµαι και από τον Εβρο, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή. Πρόλαβα να το δείξω στην κόρη µου, όµως ο γιος µου δεν θα το δει ποτέ και δεν είµαι γενικά πολύ αισιόδοξος µε όσα συµβαίνουν. Για δεκαεπτά µέρες ήµουν σε πολύ άσχηµη ψυχολογική κατάσταση. Και στον Βόλο έχω φίλους και συγγενείς που έχασαν το βιος τους. ∆εν γίνεται να µη σε επηρεάσουν όλα αυτά…», παραδέχεται.

Η πολιτική τον ενδιαφέρει; «Μου έχουν γίνει προτάσεις, αλλά, επειδή είµαι πολύ ενεργός στη δουλειά µου, δεν θα ήθελα να µπλέξω και δεν ξέρω αν θα µπορούσα να αντεπεξέλθω κιόλας. Πόσοι µπαίνουµε µε όνειρα και τελικά αυτά εξατµίζονται…».

Γιάννης Στάνκογλου: Έκρυψα συνειδητά τον χωρισμό μου

Συνεργασία µε ηθοποιό που έχει κατηγορηθεί για αδίκηµα δεν θα έκανε… «Ανάλογα την καταγγελία και τι έχει κρίνει το δικαστήριο, όµως όχι, δεν θα το έκανα», λέει.

Η εξωτερική του εµφάνιση µπορεί να του άνοιξε κάποιες πόρτες, αλλά, όπως τονίζει: «Μπορεί να µε είχε βοηθήσει κάπως στην αρχή, αλλά στην πορεία δεν παίζει ρόλο η εµφάνιση. Αν δεν έχει ταλέντο ένας ηθοποιός, ο χρόνος τον πνίγει. Εγώ από µικρός είχα τα δικά µου θέλω και δεν έµεινα ποτέ στην εξωτερική εµφάνιση. Υπάρχει πολλή δουλειά και πολλά “όχι” από πίσω, που µπορεί να µου έδιναν τη δυνατότητα να ήµουν καλύτερα οικονοµικά», παραδέχεται.

Για τα προσωπικά του γνωρίζουµε ελάχιστα, καθώς τα κρατά για τον εαυτό του. «∆εν νοµίζω πως αφορούν κανέναν και όποιος θέλει να κρύψει κάτι µπορεί. Εγώ το έκανα συνειδητά µε τον χωρισµό µου, γιατί έχω παιδιά και δεν ήθελα να κρεµαστώ στα µανταλάκια γι’ αυτόν τον λόγο», αποκαλύπτει. Οσο για τον έρωτα; «Παίζει πολύ σηµαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι εύκολο να τον βρεις πάντα… Εγώ έχω δύο παιδιά και από τότε έχει πάρει πιο ουσιαστική µορφή ο έρωτας. Από εκεί και πέρα, δεν τον κυνηγάς. Οταν τον κυνηγάς, δεν σου προκύπτει ποτέ». Γαµπρός θα ντυνόταν ξανά; «∆ύσκολο πολύ…», καταλήγει.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023