Τα παιχνίδια της μοίρας, το σκληρό πρόσωπο της θάλασσας, ο φόβος του θανάτου και η θέληση για ζωή. Καρμικές σχέσεις, έρωτες που αναδύονται μέσα από την απειλητική άβυσσο, άγνωστοι που έρχονται κοντά μέσα σε λίγα λεπτά και ενώνονται για μια ζωή. Αδικοχαμένοι που ζητούν δικαίωση και επιζώντες που αναμετριούνται με τα τραύματά τους. Μπορεί ένα σκοτεινό γεγονός να σε οδηγήσει στο φως και στην κάθαρση; Μπορεί ένας «Φοίνικας» να σε βοηθήσει να αναγεννηθείς από τις στάχτες του;

Η νέα δραματική σειρά του Mega «Το Ναυάγιο», με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, έρχεται το φθινόπωρο στη μικρή οθόνη. Μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, με κινηματογράφηση υψηλών αξιώσεων από το σκηνοθέτη Γιάννη Χαριτίδη και το καθηλωτικό σενάριο του Γιώργου Κόκουβα.

Το ταξίδι ξεκινά και η μοίρα ενώνει για πάντα τέσσερις χαρακτήρες... Η Ειρήνη Κασσιμάτη (Αναστασία Παντούση) είναι μια νέα, όμορφη κοπέλα γεμάτη αισιοδοξία. Θα μπει στο μοιραίο πλοίο «Φοίνιξ» μαζί με τον αγαπημένο της Απόστολο για να κάνουν πραγματικότητα το κοινό τους όνειρο. Με το δικό τους άρωμα στις αποσκευές και με ελπίδα στην ψυχή, το ζευγάρι φιλοδοξεί να συνεργαστεί με μεγάλη εταιρεία αρωματοποιίας στη Γαλλία, όμως, η ζωή έχει διαφορετικά σχέδια. Το μοιραίο βράδυ τα όνειρά τους θα ναυαγήσουν και η Ειρήνη θα πρέπει να κάνει μια καινούρια αρχή.

Ο Απόστολος (Γιώργος Χρυσοστόμου), ο γοητευτικός και καλόκαρδος άντρας της Ειρήνης, ζει μαζί της αγαπημένα και γαλήνια στα Κύθηρα. Θα συνοδεύσει την αγαπημένη του σε αυτό το οδυνηρό ταξίδι με ενθουσιασμό. Βαθιά ερωτευμένος με τη γυναίκα της ζωής του, πιστεύει -όπως και εκείνη- ότι η Γαλλία μπορεί να γίνει η ευκαιρία που πάντοτε ζητούσαν για το άρωμα που παρασκεύασαν. Τα σχέδιά τους όμως θα αλλάξουν, στα ανοιχτά του Αιγαίου.

Ο Ιπποκράτης Πανόπουλος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού, ο οποίος θα βρεθεί τη νύχτα του ναυαγίου στο «σημείο μηδέν», σε μια απέλπιδα προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης επιβαινόντων.

Γοητευτικός, ώριμος και γενναίος, θα ριχτεί στα κύματα με αυταπάρνηση για να σώσει όσους μπορεί από τον όλεθρο, ανάμεσά τους και την Ειρήνη. Εκείνη θα του χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη που της έσωσε τη ζωή, ένα γεγονός που θα φέρει τους δύο ήρωες πιο κοντά.

Ο Πέτρος Κωνσταντάκης (Έκτορας Λιάτσος) είναι αγρότης από την Κρήτη. Η ζωή του αλλάζει πριν ακόμη πάρει την απόφαση να μπει στο πλοίο «Φοίνιξ». Φιλότιμος και καλοπροαίρετος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Ένα ένοχο μυστικό τον αναγκάζει να τραπεί σε φυγή. Ωστόσο, σε ένα παιχνίδι της μοίρας, το ναυάγιο θα του χαρίσει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή, απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος.