Tips για το μαρινάρισμα

Πόσος χρόνος χρειάζεται; Ενώ γενικά στο μαρινάρισμα ισχύει ότι όσο περισσότερο μείνει το κρέας μέσα στο υγρό τόσο το καλύτερο, ειδικά για το κοτόπουλο, καθότι πιο τρυφερό, που μαρινάρεται σε όξινο στοιχείο ο χρόνος μειώνεται σε μια ώρα.

Σεκεπάστε τη μαρινάδα! Προτού βάλετε το σκεύος στο ψυγείο, θυμηθείτε να το καλύψετε με μεμβράνη.

Σε τι σκεύος; Καλό είναι για το μαρινάρισμα να επιλέγουμε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος και να αποφεύγουμε τα μεταλλικά εφόσον όταν δεν γνωρίζουμε αν είναι ανοξείδωτα.

Υλικά για μαρινάδα κοτόπουλου με μέλι και τζίντζερ 

4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
λίγο τζίντζερ τριμμένο
το χυμό 1 ½ λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι πιπεριά (τσίλι) σκόνη

Συνταγή για μαρινάδα κοτόπουλου με μέλι και τζίντζερ

  • Ανακατεύετε σε ρηχό σκεύος το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, το μέλι και το αλατοπίπερο.
  • Βάζετε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνετε να μαριναριστούν για αρκετή ώρα.