Υλικά για σπιτικό γύρο κοτόπουλου

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου πλυμένο, σκουπισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους όχι μεγαλύτερου από 1 εκ.
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 60 ml μηλόξιδο
  • 125 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα 

  • 4-6 πίτες για σουβλάκι
  • 2 ντομάτες σε στρογγυλές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Συνταγή για σπιτικό γύρο κοτόπουλου

  • Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε άφθονο αλατοπίπερο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά, με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά, καλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να τραβήξει το κοτόπουλο τα αρώματα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου, στραγγισμένα από το υγρό του μπολ.
  • Ψήνουμε το γύρο για 30-40′ (ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας), μέχρι να ροδίσει. Προσέχουμε να μην τον αφήσουμε να ροδίσει πολύ έντονα, γιατί θα στεγνώσει και θα γίνει σκληρός και άνοστος.
  • Ανακατεύουμε κάθε τόσο με μια ξύλινη κουτάλα και απλώνουμε τα κομμάτια τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα.