Υλικά για γερμανική πατατοσαλάτα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβος για Βοδινό
  • Άνηθος & κρεμμύδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για γερμανική πατατοσαλάτα

  • Βράζουμε τις πατάτες, με τη φλούδα τους, σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρυπιούνται με το πιρούνι.
  • Στραγγίζουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν μέσα σε κρύο νερό, ώστε να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι.
  • Διαλύουμε τον κύβο για Βοδινό σε 2-3 φλ. νερό και βράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά.
  • Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με άνηθο & κρεμμύδι.
  • Περιχύνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τον αρωματικό ζωμό.
  • Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε ζεστή, περιχύνοντάς τη με το ελαιόλαδο και γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο πράσο.