Υλικά για ζαμπονοτυρόπιτα για την Τσικνοπέμπτη

  • Φύλλο Σφολιάτας 1 πακέτο
Για τη γέμιση
  • Γκούντα 1 κούπα τριμμένο
  • Κεφαλογραβιέρα 1 κούπα
  • Ένταμ ¼
  • Ζαμπόν 10 φέτες σε κομμάτια
  • Κρεμα Γαλακτος 1 φλιτζανάκι
Για το πασπάλισμα
  • Σουσαμι

Συνταγή για τη ζαμπονοτυρόπιτα για την Τσικνοπέμπτη

  • Αρχικά στρώνουμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο γκούντα, τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το τριμμένο ένταμ, το ζαμπόν σε κομματάκια και τη κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  • Κλείνουμε καλά από τις άκρες και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.