Υλικά για τυροκροκέτες

  • 450 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 65 γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λάδι για τηγάνισμα

Συνταγή για τυροκροκέτες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
  • Παίρνω από το μείγμα δύο κ.σ και πλάθω σε μπάλες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
  • Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύω την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
  • Βουτάω μια μια τις μπάλες, στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζω λίγο να κολλήσει καλά πάνω τους.
  • Τις βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για 30.
  • Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι στη μέγιστη ένταση και όταν πιάσει τη θερμοκρασία, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια.
  • Βάζω ανά 3 – 4 (ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) τις τυροκροκέτες, αφήνω για 1 – 1,5 λεπτό τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
  • Τις βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρω αμέσως.