Τραγανά gingerbread cookies χωρίς προσθήκη ζάχαρης
fghj
Γεύσεις

Τραγανά gingerbread cookies χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Για μικρούς και μεγάλους

Συστατικά

  • 160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. μελάσα
  • τυρί κρέμα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι καρύδας, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μελάσα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη, και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια λίγου αλευριού σε πάχος 0,5 εκ.
  • Κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ 8 εκ. σε διάφορα σχήματα, και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα, για περίπου 20 λεπτά.
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε λίγο τη μυτούλα της, και διακοσμούμε τα μπισκότα.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα