Υλικά

2 φλιτζάνια βούτυρο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
3 κρόκοι αυγών
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1¼ κουταλιά του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, στο μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους και τη βανίλια. Μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλουμε χρωματιστά μπισκότα, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε αυτό το στάδιο.

Αν θέλουμε τα μπισκότα μας σοκολατένια, τότε αντί για πέντε φλιτζάνια αλεύρι, χρησιμοποιούμε 4 ½ φλιτζάνια αλεύρι και 2/3 του φλιτζανιού κακάο.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε ζελατίνα για τουλάχιστον δύο ώρες. Όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε τη βγάζουμε από το ψυγείο και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες προκειμένου να την απλώσουμε πιο εύκολα. Κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για λίγο να έρθει η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Αν θέλουμε, τα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

πηγή:tastyday.gr