Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πτώμα, που εντοπίστηκε σήμερα στα Ιωάννινα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με αυτόπτη μάρτυρα να λύνει τη σιωπή της και το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης να αρχίζει να ξετυλίγεται.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έναν 50χρονο κάτοικο Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε καλυμμένος κατά το ήμισυ στο δάσος του Φρόντζου. Αρχικά όλα έδειχναν πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, αλλά τελικά ήταν αυτοκτονία. Σύμφωνα με το πόρισμα ιατροδικαστή και αστυνομικών, σήμερα τα ξημερώματα, πήγε στο δάσος και με ένα πιστόλι που είχε, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Μάλιστα, το πιστόλι το είχε δεμένο με τον καρπό του χεριού του με ένα ζευγάρι χειροπέδες, σαν να μην ήθελε κανείς να του το πάρει. Ο ίδιος είχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, που φέρεται να αντιμετώπιζε.

Πώς αποκαλύφθηκε η αυτοκτονία του 50χρονου

Η αυτοψία ιατροδικαστή αλλά και ένα σημείωμα που βρέθηκε κοντά στο άψυχο σώμα του άντρα, απομάκρυναν το σενάριο του φονικού και έκαναν τις Αρχές να εστιάσουν από το μεσημέρι στο ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Οι αστυνομικοί που συγκέντρωσαν μια σειρά από στοιχεία, έχουν καταφέρει να συνθέσουν και τη σκηνή της αυτοκτονίας. Εκτιμούν ότι ο 50χρονος έβαλε στο κεφάλι του σακούλες και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Η ιατροδικαστής, όπως και οι άνδρες του εγκληματολογικού τμήματος, έλεγξαν κάθε σημείο της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρέθηκε η σορός και πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής για να δοθεί σαφής εικόνα.

Το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος: «Προς τις Αρχές…»

Στο σημείωμα που βρέθηκε σε τσέπη του, ο 50χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία, ενώ εξηγεί στους αστυνομικούς τι έπρεπε να κάνουν, για να μην τραυματιστούν από το όπλο που ήταν δεμένο στο χέρι του. 

Το Live News αποκαλύπτει μέρος από το πεντασέλιδο γράμμα που βρέθηκε πάνω στην σορό του άντρα όπου αναφέρει:

«Προς τις Αρχές,

Ο γεμιστήρας φέρει σπάγκο και είναι δεμένος στο όπλο. Έχει 7 φυσίγγια διάφορων χρονολογιών. Είναι δεμένος ο γεμιστήρας και όχι ριγμένος κάτω, σε περίπτωση που με εντοπίσει η αστυνομία, να μπορέσουν να βρούνε γρήγορα, τον γεμιστήρα και την βολή της αυτοχειρίας. Το όπλο είναι ανενεργό και δεν είναι απειλητικό στην χρήση εναντίον κανενός, ούτε στελεχών της αστυνομίας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d00dfoplb4tl)
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άντρας είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του και πριν από δύο χρόνια. Φαίνεται πως έμεινε χωρίς φαρμακευτική αγωγή και τη νύχτα αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Δεν ήταν τεμαχισμένος – Στο ένα χέρι είχε χειροπέδα και ήταν δίπλα το όπλο»

Το πτώμα εξείχε από τις σακούλες σκουπιδιών και το εντόπισε περαστικός που το πρωί έκανε βόλτα στο σημείο. Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο ενημέρωσε ένας ηλικιωμένος που είδε πρώτος το πτώμα, αποκάλυψε ότι «το βρήκε ένας παππούλης. Ήρθε έντρομος στο μαγαζί να μας πει ότι βρήκε ένα πτώμα. Στην αρχή, δεν τον πίστεψα και λέμε μήπως τα έχει χαμένα. Ανεβαίνω στο λοφάκι που έχουμε εδώ, απέναντι από το μαγαζί και βλέπω ένα πτώμα με τα χέρια από έξω, κουκούλα σκεπασμένο με σεντόνι. Μισή σακούλα στα πόδια, φαίνονταν τα ρούχα του από πάνω κανονικά και το κεφάλι του ήταν καλυμμένο. Φορούσε φόρμες και μία φούτερ μπλούζα από πάνω. Δεν ήταν τεμαχισμένος. Όπως ήταν ξαπλωμένος στα αριστερά, όπως ήταν στα πλάγια. Φαίνονταν τα δύο χέρια του, το ένα ήταν με τη χειροπέδα και ήταν δίπλα το όπλο».

Άλλη αυτόπτης μάρτυρας, ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης κοντά στο σημείο, η οποία ενημερώθηκε επίσης από τον ηλικιωμένο, τόνισε ότι «πρώτη φορά γίνεται αυτό στα Ιωάννινα, δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Καθώς ερχόμουν στον λόφο, μαζί με τους υπόλοιπους υπαλλήλους, είδαμε από μακριά μία σορό. Τα πόδια σκεπασμένα και δεμένα με τη σακούλα, τα χέρια από δίπλα να φαίνονται και το κεφάλι καλυμμένο με μία μαξιλαροθήκη και το όπλο με τη χειροπέδα στο χέρι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d00d0kz3lc6x)

«Από ό,τι φαίνεται, πρόκειται για αυτοκτονία» - Το σενάριο που εξετάζεται για το πώς αυτοπυροβολήθηκε ο άνδρας

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής επεσήμανε ότι πρόκειται για αυτοκτονία γιατί υπάρχει το σημείωμα και πλάνα από τις κάμερες τις περιοχές, που δείχνουν ότι ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε μόνος του στο σημείο, όπου αυτοκτόνησε.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης είπε πως «από ό,τι φαίνεται, πρόκειται για αυτοκτονία. Διότι, υπάρχει το σημείωμα αλλά και στοιχεία από κάμερες της περιοχής που δείχνουν πως λίγο πριν βρεθεί το πτώμα, ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε μόνος του σε εκείνο το σημείο. Από ό,τι φαίνεται, αυτός ο άνθρωπος πήγε στο σημείο, έβαλε στα πόδια του τη σακούλα απορριμάτων, πέρασε ταινία γύρω – γύρω, κατόπιν έβαλε τη μαξιλαροθήκη στο κεφάλι του και μετά, τη σακούλα. Δεν μπορείς να εξηγήσεις ποτέ λογικά μία παράλογη πράξη. Φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία. Προσπάθησε να την κάνει με τέτοιον τρόπο, ώστε όλα να είναι έτοιμα. Χρησιμοποίησε τη σακούλα, για να μην πάει γύρω – γύρω φαιά ουσία και αίμα. Μένει να δούμε αν υπάρχει πυρίτιδα στο χέρι του ανθρώπου».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d00dscwv517t)
Τέλος, από ιατροδικαστικής απόψεως ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε στο Live News ότι πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση και συνέχισε λέγοντας: «Το μεγάλο χρέος ενός ιατροδικαστή σε μια τέτοια περίπτωση είναι να εκμηδενίσει εντελώς την πιθανότητα να είναι κάτι διαφορετικό».