Τον τρόπο με τον οποίο εντοπίστηκε το νεκρό έμβρυο στο φρεάτιο των γραφείων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επί της οδού Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα περιέγραψε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού, υπάλληλος της οποίας εντόπισε τη σορό.

«Κληθήκαμε σαν εταιρεία για τον καθαρισμό του αγωγού. Δεν βάλαμε μικροκάμερα αλλά, καθώς ο αγωγός ήταν γεμάτος χαρτιά και σκουπίδια, ο υπάλληλος χρειάστηκε να τα βγάλει. Όταν τα έβγαλε είδε και την σορό μεταξύ αυτών», είπε η Ελένη Μαμάη περιγράφει στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Καλημέρα Ελλάδα''. 


Εξάρχεια - Iδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού: «Το φρεάτιο είναι αποκλειστικά της δομής» 

Συνέχισε λέγοντας τι έκανε ο υπάλληλος όταν αντίκρυσε τη σορό: «Ο άνθρωπος μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έχει αντικρύσει του πήρε κάποιο χρόνο, ήταν σοκαριστικό. Ο υπάλληλος ήρθε κατ’ ευθείαν στην εταιρεία, πριν είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους της δομής για το τι είχε προκύψει. Οι ίδιοι ανέλαβαν το έμβρυο».

Και συνέχισε: «Όταν ήρθε ο τεχνικός στην εταιρεία και με ενημέρωσε πριν την παρέμβαση της αστυνομίας είχαμε ενημερώσει την δομή και ρωτήσαμε εάν είχαν κάνει κάποια ενέργεια και εκείνοι. Δεν είχαν κάνει μέχρι εκείνη την ώρα. Εμείς έπρεπε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό».

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας αναφέρθηκε και στην αντίδραση της αστυνομίας όταν ενημερώθηκε για το εύρημα: «Μας ρωτήσανε από πού έχουμε αυτή την πληροφορία αλλά δείξαμε το υλικό και ξεκίνησαν κατ’ ευθείαν οι διαδικασίες».

Σχετικά με το φρεάτιο στο οποίο ήταν μέσα η σορός του μωρού είπε: «Το φρεάτιο δεν είναι κεντρικό φρεάτιο είναι σε πυλωτή. Πολύ δύσκολα θα είχε ανοίξει κάποιος το φρεάτιο να ρίξει μέσα την σορό. Ίσως προήλθε από το εσωτερικό της δομής».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgidc24vca1)