Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση με το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε χθες, Δευτέρα (26/2), σε αγωγό αποχέτευσης στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, στην οδό Σόλωνος. Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία στο νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε από υπάλληλο εταιρείας αποφράξεων στο δίκτυο αποχέτευσης του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Για την υπόθεση ενημερώθηκε εισαγγελέας και πρόκειται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα (27/2). Παράλληλα θα εξεταστούν μάρτυρες, ώστε να διαπιστωθεί η ταυτότητα της γυναίκας που κυοφορούσε το έμβρυο. Οι αστυνομικοί έχουν μιλήσει με τον κοινωνικό λειτουργό της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», τον υπεύθυνο των γραφείων, αλλά και τη γυναικολόγο που εξετάζει εθελοντικά γυναίκες. 
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfka46e9wdl)


Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη με το νεκρό έμβρυο στην αποχέτευση

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υδραυλικός, εργαζόμενος σε εταιρεία αποφράξεων, είδε μέσω κάμερας στην αποχέτευση κάτι που παρέπεμπε σε βρέφος και ειδοποίησε την Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα, στις 18:30 το απόγευμα, ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων -αφού αρχικά είχε ενημερώσει τη ΜΚΟ- πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το μακάβριο εύρημα. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την ειδοποίηση του υδραυλικού γιατροί πήραν το έμβρυο και το μετέφεραν σε ψυγείο.


Εξάρχεια: Τα σενάρια που εξετάζονται

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι αν μία από τις γυναίκες που πήγε για επίσκεψη στα γραφεία της ΜΚΟ ίσως γέννησε ή απέβαλε στην τουαλέτα και μετά αποχώρησε, χωρίς να ενημερώσει κάποιον για το τι είχε συμβεί.

Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πληροφορία στην κλινική και στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» για το εάν στο παρελθόν έφτασε κάποια γυναίκα ζητώντας βοήθεια.