Σοκαρισμένη παρακολουθεί η χώρα την υπόθεση του εμβρύου που βρέθηκε σε φρεάτιο στην οδό Σόλωνος στα Εξάρχεια, το βράδυ της Δευτέρας (26/2).

Οι αρχές ερευνούν την γύρω περιοχή και αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης με το νεκρό έμβρυο.

Στόχος των αρχών είναι να εντοπιστεί η μητέρα του νεκρού εμβρύου ώστε να της παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση που τη χρειάζεται.

Συνταρακτική είναι η μαρτυρία της υπεύθυνης της εταιρείας καθαρισμού, όπου εργάζεται ο άνδρας που βρήκε χθες. «Ευτυχώς δεν έβαλε το πιεστικό θα το είχε κάνει λιώμα», είπε στο MEGA περιγράφοντας τι συνέβη.

Είπε ακόμη πως δεν υφίσταται μικροκάμερα, και πως ο αγωγός ήταν βουλωμένος με χαρτιά και μωρομάντηλα. Η ίδια είπε ακόμη πως μίλησε με την δομή που βρίσκεται εκεί.

Στο μεταξύ ερευνώνται οι κοντινές κλινικές μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα. Ένα άλλο σενάριο είναι να έγινε παράνομη άμβλωση, ενώ σε κάθε περίπτωση αναζητείται η μητέρα.

Εξάρχεια: Οι έρευνες των Αρχών

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται ο εντοπισμός του νεκρού εμβρύου σε φρεάτιο στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια καθαρισμού αποχέτευσης όπου στεγάζεται η ΜΚΟ επί της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για βρέφος 3-4 μηνών το οποίο είχε τον ομφάλιο λώρο.

Οι Αρχές ερευνούν και κάνουν αυτοψία στη ΜΚΟ και παίρνουν καταθέσεις από όσους εργάζονται εκεί. Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα δείξουν τι συνέβη με το βρέφος.

Οι αστυνομικοί αρχικά δεν έβρισκαν τους υπευθύνους της ΜΚΟ. Αργά το βράδυ της Δευτέρας 26/2 το έμβρυο εντοπίστηκε σε ένα χώρο που έμοιαζε με ψυγείο. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θα ζητήσουν λίστα των γυναικών που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα.

Eξάρχεια: Το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 3:30 χθες το μεσημέρι, όταν ένας υπάλληλος εταιρείας καθαρισμού εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο έξω από γραφεία ΜΚΟ στην οδό Σόλωνος στα Εξάρχεια. Ο άνδρας τοποθέτησε μικροκάμερα και είδε κάτι το οποίο μοιάζει με νεογνό.

Αμέσως άρχισε να βγάζει αντικείμενα μέσα από το βόθρο και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης ΜΚΟ, σχετικά με το μακάβριο εύρημα του.

Εκείνοι, όπως είπε ο υπάλληλος, το πήραν και το έβαλαν σε ένα κουτί, ενώ στη συνέχεια το έβαλαν σε ένα χώρο που είχε ψυγεία και του είπαν ότι θα ενημερώσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία. Εκείνος έφυγε και γυρνώντας στο γραφείο του ενημέρωσε την εργοδότριά του, η οποία του είπε ότι έπρεπε άμεσα να ενημερώσουν την αστυνομία όπως και έγινε.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το εύρημα του τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.