Καταθέσεις από τις γυναίκες που κυοφορούν και είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με τους γιατρούς κλινικής στην οδό Σόλωνος, στα Εξάρχεια, θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από σήμερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να εντοπίσουν την έγκυο γυναίκα η οποία πιθανότατα απέβαλε και απέρριψε το έμβρυό της στην αποχέτευση.

*Διαβάστε εδώ: Θρίλερ με το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση στα Εξάρχεια: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση - Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Το μακάβριο εύρημα, δηλαδή το έμβρυο ηλικίας περίπου 3 έως 5 μηνών, εντόπισε σε φρεάτιο αποχέτευσης υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος ήρθε στο σημείο για εργασίες καθαρισμού σωληνώσεων και αποχέτευσης.

eksarxeia_nekro_emvruo

Το έμβρυο το εντόπισε μέσω μικροκάμερας που έβαλε στις σωληνώσεις, προκειμένου να δει πού είναι το πρόβλημα, ώστε να προχωρήσει στις εργασίες του.

Έντρομος ο υπάλληλος ενημέρωσε αμέσως τους υπευθύνους του κτιρίου όπου στεγάζονται υπηρεσίες των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», ενώ δίπλα ακριβώς υπάρχουν τα γραφεία δομής αρωγής αλλοδαπών, όπου πιθανολογείται πως από εκεί προέρχεται το έμβρυο.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν λάβει λίστα με τα ονόματα των γυναικών οι οποίες είχαν προγραμματισμένο ραντεβού ή εμφανίστηκαν ξαφνικά για εξετάσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση.

Σε λίγη ώρα, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η νεκροτομή στο έμβρυο, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται να απέβαλε νεκρό η μητέρα του.