Δεν θα γίνει σήμερα τελικά η νεκροτομή στο έμβρυο, το οποίο εντοπίστηκε μέσα σε φρεάτιο αποχέτευσης στα Εξάρχεια, έπειτα από απόφαση των δύο ιατροδικαστών που έχουν υπηρεσία στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, στο Γουδί.
Το έμβρυο παραδόθηκε παγωμένο στην ιατροδικαστική υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η εξέταση του σήμερα και οι αστυνομικοί που περίμεναν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του εμβρύου θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

*Διαβάστε εδώ: Εξάρχεια: Προσπάθεια της Αστυνομίας να εντοπίσει την μητέρα του εμβρύου που βρέθηκε σε αποχέτευση - Αύριο εξέταση από ιατροδικαστή

Τι ερευνούν οι Αρχές

Ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει να αναζητούν τις μητέρες που είχαν προγραμματίσει συνάντηση με γυναικολόγο στα γραφεία ΜΚΟ στην οδό Σόλωνος στα Εξάρχεια, ενώ παράλληλα αναζητούν και μη προγραμματισμένα ραντεβού γυναίκες δηλαδή που κυοφορούσαν και εμφανίστηκαν ξαφνικά στις εγκαταστάσεις.
Η έρευνα, όπως διευκρίνισαν οι αστυνομικοί, δεν αφορά μόνο τη χθεσινή μέρα, αλλά εκτείνεται στα τελευταία 24ωρα, καθώς δεν αποκλείεται το έμβρυο να κατέληξε στην αποχέτευση προηγούμενη μέρα.
Αντικείμενο έρευνας αποτελεί ταυτόχρονα και το γεγονός ότι οι  υπεύθυνοι της ΜΚΟ δεν ενημέρωσαν έγκαιρα της αρχές ως όφειλαν για το μακάβριο εύρημα για το οποίο τους είχε ενημερώσει από νωρίς το μεσημέρι, ο υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας αποφράξεων.