«Είναι σοβαρά, αλλά η πρώτη εικόνα είναι ότι δεν κινδυνεύει η υγεία του», δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 29χρονο αστυνομικό, ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: “Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;” - Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού αστυνομικού

Περιγράφοντας τις συνθήκες του τροχαίου κατά τη διάρκεια καταδίωξης, ο Στράτος Μαυροειδάκος είπε ότι: «Ο τραυματίας, ο συνεπιβάτης, είχε εκτοξευτεί 100 μέτρα από τη μηχανή στο αντίθετο ρεύμα. Έψαχναν να τον βρουν», ενώ επικαλούμενος και το συγκλονιστικό ηχητικό που έβγαλε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1 είπε πως, την ώρα της καταδίωξης, από τη Νίκαια μέχρι και την τραγική κατάληξη στον Ασπρόπυργο, μόνο στη δυτική Αττική γίνονταν τέσσερις καταδιώξεις.

Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: Συγκλονίζει η σύντροφος του αστυνομικού - "Ήταν το καλύτερο παιδί"

Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Την Τετάρτη στην Καλλιθέα Πατρών το «τελευταίο αντίο» στον 29χρονο Χρήστο

Με αφορμή το γεγονός ότι, το επάγγελμα των αστυνομικών δεν αναγνωρίζεται ως επικίνδυνο, σχολίασε ότι, «έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, μην κοροϊδευόμαστε», τόνισε όμως ότι, τέτοιες μέρες, όπως η σημερινή είναι «ημέρα σιωπής». Παράλληλα, έκανε έκκληση να μην γίνει σχετική ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και είπε πως την Τετάρτη στις 14:00 στην Καλλιθέα Πατρών όλοι θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον 29χρονο Χρήστο.

Τι είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος για την τοποθέτηση βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ

«Στην προηγούμενη διαμαρτυρία μας, Οικονόμου και Κατσαφάδος ήταν τελείως κάθετοι στη μη παρουσία μας στα γήπεδα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως: «Αν θέλει ο πρωθυπουργός μπορεί να συναντήσει αστυνομικούς».

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα στα ΜΑΤ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ - Μνήμες από την τρομοκρατία ξυπνά ο μηχανισμός

Τέλος, για τη χθεσινή τοποθέτηση βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ στην Ευελπίδων, εκτίμησε ότι, λόγω του ότι τις τελευταίες ημέρες «έχουμε έναν νεκρό κι έναν ακρωτηριασμένο και ο κόσμος είναι κοντά στην Αστυνομία και μπορεί κάποια νοσηρά μυαλά να θέλουν να πάνε αλλού την επικαιρότητα».