Ακαριαίο θάνατο βρήκε χθες τα ξημερώματα ο 29χρονος αστυνομικός Χρήστος Κουρουνιώτης, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης τριών οχημάτων, όπου επέβαιναν Ρομά, η μηχανή που οδηγούσε ο συνεπιβάτης του έπεσε πάνω σε προπορευόμενο περιπολικό.

Ο άτυχος Χρήστος, με καταγωγή από την Πάτρα, φέρεται να εκσφενδονίστηκε 58 μέτρα μακριά από τη μηχανή, χάνοντας ακαριαία τη ζωή του. Ο συνάδελφός του Γ.Ο., που ήταν ο οδηγός της μηχανής, νοσηλεύεται με βαριά τραύματα σε σοβαρή κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμα: Αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Δραματικές εκκλήσεις στον ασύρματο - "Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονιστεί"


Το χρονικό του δυστυχήματος και η σπείρα Ρομά

Ο Χρήστος Κουρουνιώτης και οι συνάδελφοί του κυνηγούσαν αρκετή ώρα τρία οχήματα, στα οποία επέβαιναν μέλη σπείρας Ρομά, σε δρόμους της Νίκαιας.

Ένας πολίτης κάλεσε το «100» αναφέροντας πως βλέπει κάποιες ύποπτες κινήσεις από ανθρώπους που πιθανόν να θέλουν να κάνουν ληστεία. Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα οχήματα και άρχισε ανθρωποκυνηγητό, με τους οδηγούς των οχημάτων να περνούν τον έναν κόκκινο σηματοδότη μετά τον άλλον.

Οι δράστες, έπειτα από κίνηση σε κεντρικούς δρόμους των περιοχών, βγήκαν στη Λεωφόρο Αθηνών και έκαναν αριστερά, με κατεύθυνση την Ελευσίνα. Μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν τους υπόπτους, όμως στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου ο οδηγός ενός εκ των οχημάτων έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα το περιπολικό που ακολουθούσε να πατήσει απότομα φρένο.

Δεν πρόλαβε όμως να κάνει το ίδιο και ο οδηγός της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα αυτή να προσκρούσει με δύναμη πάνω στο πορτμπαγκάζ του περιπολικού.

Παρά το αρχικό σοκ, οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες, εντοπίζοντας τα δύο από τα τρία οχήματα λίγη ώρα αργότερα, παρατημένα, ενώ συνέλαβαν και ένα από τα μέλη της ομάδας που συμμετείχε στην καταδίωξη. Ο νεαρός αρνείται τα πάντα και ανέφερε πως άδικα τον έχουν συλλάβει.

Δεκάδες συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού Γ.Ο. βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθούν στους συγγενείς του, οι οποίοι ελπίζουν πως ο άνθρωπός τους θα βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: “Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;” - Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού αστυνομικού