Έρευνες για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή και γενετικού υλικού πάνω στην απενεργοποιημένη βόμβα που άγνωστοι τοποθέτησαν στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή πραγματοποιούν οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το γεγονός ότι η βόμβα είναι «ατόφια» δίνει ελπίδες στους αστυνομικούς πως κάτι μπορεί να προκύψει από τις εργαστηριακές έρευνες.

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα - Στα εγκληματολογικά ο μηχανισμός

Το κλίμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι ελλείψεις

Το κλίμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι καλό με τα σοβαρά περιστατικά να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η μη λειτουργία του καταγραφικού συστήματος των εγκαταστάσεων της αστυνομικής υπηρεσίας δημιούργησε εκνευρισμό στην ηγεσία του σώματος, αφού θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να έχει σε εικόνα τις κινήσεις των τρομοκρατών. Ακόμα και εάν αυτοί φορούσαν κουκούλες, θα είχαν σε εικόνα τις φιγούρες τους και εύκολα θα μπορούσαν να ακολουθούν τις κινήσεις τους πριν και μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού χρησιμοποιώντας το οπτικό υλικό από άλλες κάμερες.

Τώρα όμως, επειδή δεν υπάρχει η καταγραφή τους στο σημείο, οι αστυνομικοί πάνε στα «τυφλά», χάνοντας σημαντικό χρόνο μόνο και μόνο για να βρουν, ποιοι από όλους τους διερχόμενους ήταν οι τρομοκράτες.


Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

Προς το παρόν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα ευρήματα των αστυνομικών για τον εντοπισμό των κινήσεων των τρομοκρατών είναι μηδαμινά.

Η σημασιολογία του στόχου, ως προς το ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω έχει αρκετό ενδιαφέρον, με τους αστυνομικούς να θεωρούν πως η επίθεση σχετίζεται είτε με την οπαδική βία είτε με ένα περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτήτριας πριν από λίγους μήνες στο Νέο Ηράκλειο κατά την διάρκεια αντιφασιστικής κινητοποίησης.


Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις την τελευταία πενταετία

Την τελευταία πενταετία, έχουν σημειωθεί τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις, στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ στο Φάληρο, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και στην ΔΟΥ Αμαρουσίου. Η επίθεση στην εφορία, παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με αυτή στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ και ήδη ο φάκελος έχει ανασυρθεί από τα συρτάρια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμα: ΕΛ.ΑΣ. για βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Σε περίπτωση έκρηξης θα κινδύνευαν φοιτητές και πολίτες (Εικόνες)


Ο κατασκευαστής του μηχανισμού στο μικροσκόπιο

Ένα ακόμη ζήτημα για τους ερευνητές της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας, είναι ο κατασκευαστής του μηχανισμού. Ρολόι, δύο πυροκροτητές και μασούρια C4 τοποθετημένα μέσα σε πλαστικό τάπερ, είναι μια κατασκευή που ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος από παλιές γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες έχουν εξαρθρωθεί και μέλη τους έχουν φυλακιστεί.

Το πώς βρέθηκε αυτό το στρατιωτικού τύπου εκρηκτικό στα χέρια των τρομοκρατών, είναι επίσης ένα ακόμη ζήτημα που ήδη διερευνάται από τις αρχές. Το θετικό είναι πως ο μηχανισμός είναι ατόφιος και είναι πολύ πιθανό να φανούν στοιχεία της εκρηκτικής ύλης, ώστε να εντοπιστεί η προέλευση του. Προέρχεται από στρατιωτικές ή κατασκευαστικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αναρωτιούνται οι αστυνομικοί και ελπίζουν πως στα εργαστήρια θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα.