Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται αύριο τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης (7.12.2023) προσγειώνεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. 

Διαβάστε επίσης: Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ερντογάν: Η ατζέντα, οι συμφωνίες και τα επόμενα βήματα - Like από τις ΗΠΑ για το τετ α τετ κορυφής

 Οι συναντήσεις Ερντογάν με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στις 11:30 με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ αμέσως μετά, στις 12:15, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στο κέντρο της Αθήνας. 

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Ήδη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει ότι έρχεται με τις φιλικότερες διαθέσεις, καθώς νωρίτερα σήμερα το απόγευμα αναφέρθηκε και στην αυριανή επίσκεψη του στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το πέρας του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

 «Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίσκεψη του στην Αθήνα.

“Αστακός” το κέντρο της Αθήνας

Περίπου 3.000 αστυνομικοί αναμένονται να είναι αύριο στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αναμένεται να φτάσει το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, και στην συνέχεια με αυτοκινητοπομπή θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα.

Σε όλη την διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας, θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί ενώ θα πετούν συνεχώς το ελικόπτερο και τα drone της ΕΛΑΣ. Παράλληλα ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα γύρω από την τουρκική πρεσβεία.

Επιπρόσθετα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται για λόγους δημοσίας ασφάλειας οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18:00 το απόγευμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τέλος λόγω της επίσκεψης Ερντογάν θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε αρκετούς δρόμους της Αθηνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των παρακάτω οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη,

Λ. Μεσογείων,

Λ. Βασ. Σοφίας,

Λ. Κηφισίας,

Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

Λ. Βασ. Αμαλίας,

Λ. Αλεξάνδρας,

Μιχαλακοπούλου,

Σταδίου,

Πανεπιστημίου και

Ακαδημίας.