Μέγα σκάνδαλο ταρακουνάει συθέμελα τις τελευταίες ημέρες την τοπική κοινωνία της Πάτρας, με πρωταγωνιστή έναν επίσκοπο, έναν ζωηρό ρασοφόρο, λάτρη του σεξ, των γυναικών και του… γυμνισμού. Τη «ροζ» υπόθεση έρχεται να κάνει πιο «μελανή» όμως η καταγγελία της πρώην συντρόφου του Πατρινού επισκόπου, σύμφωνα με την οποία ο ιερωμένος βίαζε επανειλημμένως τον ΑμεΑ αδελφό της! Ο 52χρονος επίσκοπος, που είχε λάβει το χρίσμα με απόφαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το πρωί λειτουργούσε σε ορθόδοξη εκκλησία στο εξωτερικό και στα… ρεπό του έφευγε για να κάνει dolce vita και όργια εντός της Ελλάδας. Μάλιστα, τα κηρύγματα που ο επίσκοπος  έβγαζε στις εκκλησίες καθήλωναν τους πιστούς και τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι ο συγκεκριμένος είχε διπλή ζωή. Ο ρασοφόρος διατηρούσε εδώ και έξι χρόνια δεσμό με μία 54χρονη καθηγήτρια από την Πάτρα, η οποία γνώριζε το εκκλησιαστικό του αξίωμα, ωστόσο ζούσε μαζί του, αφού ταίριαζαν στα ερωτικά, ενώ έκαναν πολλά ταξίδια στην Ευρώπη. Οι δυο τους δεν έχαναν ευκαιρία για γλέντι, ενώ τα αγαπημένα τους πάρτι ήταν τα καρναβαλικά, όπου ντύνονταν ό,τι ήθελαν και διασκέδαζαν μέχρι πρωίας.

Λάτρευε τον γυμνισμό ο επίσκοπος

Χαρακτηριστικά γνωρίσματά του ήταν η ελευθερία που είχε γύρω από το θέμα του σεξ, ενώ λάτρευε τον γυμνισμό και του άρεσε να μιλάει χυδαία. Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει βίντεο που τον δείχνουν να ποζάρει με αδαμιαία περιβολή, ενώ η σύντροφός του τον βιντεοσκοπεί και του παίρνει τάχα συνέντευξη. «Socrates, Socrates, τι έχεις να δηλώσεις;», τον ρωτάει και εκείνος με μία κίνηση των χεριών του προς τα γεννητικά του όργανα λέει: «Να!». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», υπάρχει και άλλο βίντεο, παρόμοιου περιεχομένου, το οποίο έχει τραβηχτεί στα Τριζόνια, ένα νησάκι απέναντι από τη Ναύπακτο, στο οποίο πάλι η 54χρονη τον ρωτάει: «Τι σκέφτεσαι να κάνεις εδώ;». Και εκείνος απαντάει χωρίς περιστροφές: «Σκέφτομαι να το κάνω παραλία γυμνιστών»! Και οι δύο σκάνε στα γέλια, αφού ο επίσκοπος είναι για ακόμα μία φορά ολόγυμνος. Σύμφωνα με την «Αχαϊκή Πολιτεία», ο 52χρονος στις εξορμήσεις του χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Άλκης Παπαδόπουλος» για να κυκλοφορεί με άνεση στην Πάτρα και να συναναστρέφεται επιφανείς ντόπιους, όπως γιατρούς και καθηγητές πανεπιστημίου και πάντα με τη συνοδεία της συντρόφου του, με την οποία ζούσαν σαν να είχαν κάνει γάμο.

Στο ίδιο σπίτι

Κάποια στιγμή, όμως, άρχισαν να διαφαίνονται σύννεφα στη σχέση τους, καθώς η γυναίκα τον κατήγγειλε για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 60χρονου αδελφού της με νοητική υστέρηση! Εξάλλου, οι τρεις τους έμεναν πολλές φορές στο ίδιο σπίτι και είχαν παραθερίσει μαζί πάρα πολλές φορές. Όταν το ζευγάρι χώρισε, το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες μετά η 54χρονη προχώρησε σε μήνυση εναντίον του πρώην αγαπημένου της, κατηγορώντας τον για βιασμό ατόμου με αναπηρία και συγκεκριμένα του αδελφού της. Η ίδια ανακάλυψε με φρίκη τι είχε συμβεί, όταν παρατήρησε τον 60χρονο να αισθάνεται τρόμο και πανικό όταν έβλεπε φωτογραφίες με τον επίσκοπο. Με υπομονή και επιμονή η γυναίκα κατάφερε να εκμαιεύσει από τον αδελφό της ότι ο ρασοφόρος τον βίαζε σχεδόν κάθε νύχτα στις τελευταίες διακοπές που είχαν κάνει όλοι μαζί. Μάλιστα, ο 60χρονος απεικονίζεται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο να περιγράφει στην κάμερα τον βιασμό του. «Δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Μου έδινε μπίρα και έπινα και μετά στεκόταν πίσω μου και έτρεμε. Έτρεμε και…», αναφέρει χαρακτηριστικά στο συγκλονιστικό βίντεο. Μάλιστα, έγινε και ιατροδικαστική εξέταση, αλλά ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να διαπιστώσει βιασμό, καθώς είχε περάσει καιρός. Η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση, την ίδια ώρα που πληροφορίες θέλουν τον επίσκοπο να ζει πλέον μόνιμα στη Γερμανία και να λειτουργεί ως επίσκοπος σε ναό. Από εκεί ο 52χρονος μέσω δικηγόρου του ισχυρίστηκε εγγράφως ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα του καταλογίζουν τα δύο αδέλφια από την Πάτρα και ότι πρόκειται για πλεκτάνη που έστησε η 54χρονη, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και επίσης του χρωστάει 57.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο επίσκοπος είχε τεθεί σε αργία, στη συνέχεια με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου τέθηκε στην τάξη των εφησυχαζόντων αρχιερέων και τον Απρίλιο του 2023 εθεάθη να λειτουργεί στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή