Είναι πρώην τρόφιμοι, εργαζόμενοι, εθελοντές, ιερείς αλλά και απλός κόσμος που θέλει να συμπαρασταθεί στον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και τους στενούς συνεργάτες τους στην «Κιβωτό». Άτομα κάθε ηλικίας, που κάνουν λόγο για έναν συντονισμένο πόλεμο λάσπης.

Με βίντεο που ανεβάζουν στις διαδικτυακές τους σελίδες και σε εκείνη των υποστηρικτών του πατέρα Αντώνιου, με μια σειρά από αναρτήσεις αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, με διαδικτυακές εκπομπές και με μαρτυρίες τους για τα όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί, επιχειρούν να αναδείξουν την δική τους αλήθεια.

 Μετά τους δύο ιερείς που βγήκαν πρώτοι να υπερασπιστούν ανοιχτά τον πατέρα Αντώνιο, ακολούθησαν και άλλοι που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

 Μιλούν για υποκρισία και για μια άνευ προηγουμένου αχαριστία απέναντι σε έναν άνθρωπο που, όπως υποστηρίζουν, στήριξε έμπρακτα εκατοντάδες βασανισμένα παιδιά.

 Βλέπουν ένα συντονισμένο σχέδιο εξόντωσης του πατέρα Αντωνίου με τις ευλογίες του κράτους. Μια προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση, επειδή, όπως τονίζουν, η επιτυχία της «Κιβωτού» ενόχλησε ακόμα και την επίσημη εκκλησία.

 Σε ρόλο συντονιστή στην ιστοσελίδα των υποστηρικτών, ο περιβόητος Πασχάλης που εργαζόταν για χρόνια στο πλευρό του ιδρυτή της Οργάνωσης.

 Με αναρτήσεις μάλιστα ζητάει από όλους τους υποστηρικτές να βρίσκονται σε εγρήγορση για να καταθέσουν εάν και εφόσον όπως λέει, απαγγελθούν κατηγορίες στους άλλοτε επικεφαλής της «Κιβωτού».

 Κοινή συνισταμένη όλων εκείνων που υπερασπίζονται τον πατέρα Αντώνιο, οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για την προβολή του θέματος. Όπως τονίζουν δεν υπήρξαν ποτέ σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εξαντλητικές τιμωρίες. Δεν υπήρχε ποτέ ένα μόνιμο καθεστώς φόβου που έχουν καταγγείλει παιδιά.

 Ένα από τα παιδιά που πήγαινε καθημερινά σε εγκαταστάσεις της «Κιβωτού» για ώρες, επειδή οι γονείς του δούλευαν, στέκεται στα όσα ακούστηκαν για τα ρούχα που έφταναν από πολίτες.

 Πολλές συζητήσεις προκαλούν και οι μαρτυρίες για τα αυτοκίνητα του πατέρα Αντωνίου. Τα λόγια όλων εκείνων που απόρησαν από την παρουσία οδηγού, μέσα σε Porsche και τζιπ της Mercedes, για να μεταφέρουν τον άλλοτε επικεφαλής της ΜΚΟ.

 «Μας είπαν ότι ο π. Αντώνιος έχει μια Porsche Cayenne του 2022 αξίας 120.000€ – 140.000€ αλλά στην πραγματικότητα έχει ένα VW Scirocco του 2010 αξίας 9.000€ – 11.000€. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ανήκουν όλα στην ‘Κιβωτό’ και είναι δωρεές από ανθρώπους που εκτιμούν το έργο του πατέρα Αντωνίου».

 Για τα άτομα που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες, πολλοί ζητούν να διερευνηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο να δωροδοκήθηκαν.

 Οι μέρες περνούν, τα στοιχεία πληθαίνουν και οι διαδικτυακές αναρτήσεις πυροδοτούν συζητήσεις. Σε κάθε περίπτωση το πολύκροτο θέμα παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις, ακόμα και μέσα στις επόμενες μέρες.