Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον πατέρα Αντώνιο, τρεις σχεδόν μήνες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο πατέρας Αντώνιος αύριο καλείται να απολογηθεί για καταγγελίες που αφορούν κακοποιήσεις και ασέλγεια.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA ο πατέρας Αντώνιος, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της «Κιβωτού του Κόσμου», θα δώσει αύριο εξηγήσεις με υπόμνημα 110 σελίδων, στις οποίες θα προσπαθήσει να αποδομήσει τα όσα του καταλογίζουν τόσο πρώην τρόφιμοι των δομών όσο και πρώην εργαζόμενοι.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον του εισαγγελέα θα ισχυριστεί πως τα όσα τον κατηγορούν ο 19χρονος και ο 15χρονος, για ασέλγεια και κακοποιήσεις, δεν ευσταθούν, καλώντας μάλιστα μάρτυρες να υποστηρίξουν την αθωότητά του.

 Σχετικά με τις κατηγορίες του 19χρονου, ο ιδρυτής της «Κιβωτού» θα υποστηρίξει ότι ο νεαρός είχε προβεί σε παράνομες πράξεις, πέραν της κλοπής του χρηματοκιβωτίου στη δομή του Βόλου, θα ισχυριστεί ότι, σε προγενέστερο χρόνο, μιλούσε με κολακευτικά σχόλια για τη ζωή του στην Οργάνωση και θα επικαλεστεί μαρτυρίες περίπου 7 ατόμων που θα πουν ότι ο 19χρονος ψεύδεται για τον τόπο και τον χρόνο της φερόμενης σεξουαλικής του κακοποίησης από τον πατήρ Αντώνιο.

 Επιπλέον, μέσω του υπομνήματος, θα υποστηρίξει ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέει ο νεαρός για παρενόχλησή του καλοκαιρινούς μήνες μέσα στη θάλασσα, καθώς εκεί βρίσκονταν παρόντα πολλά άτομα, συνεπώς κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί.

 Παράλληλα, θα κατατεθεί από τους μάρτυρες πως προσεγγίστηκαν και πιέστηκαν από τον 19χρονο προκειμένου να αλλάξουν την εις βάρος του κατάθεση.

 Αναφορικά με τις κατηγορίες του 15χρονου, ο πατέρας Αντώνιος θα υποστηρίξει ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε μνημονεύσει σεξουαλική κακοποίηση, κάτι το οποίο πιθανόν έγινε μετά από συνάντησή του με τον 19χρονο και θα επικαλεστεί μαρτυρία συγκατοίκου του ότι δεν είναι αλήθεια όσα υποστηρίζει ο νεαρός και ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα σχετικό.