Μυστικά που πληγώνουν και πλήγωσαν μια ολόκληρη κοινωνία εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς τα όσα έχουν αποκαλυφθεί παραμένουν σαν μαύρο πέπλο πάνω από την δράση της.

Οι εξελίξεις ωστόσο δείχνουν ότι η υπόθεση δεν θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Μετά τις καταγγελίες, και έπειτα από αρκετές αναβολές, έφτασε και η ώρα της απολογίας για τον πατέρα Αντώνιο. Στο υπόμνημα ο πατέρας Αντώνιος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αρνείται όλες τις καταγγελίες.

 «Οι καταγγελίες των δυο νέων ανδρών, ηλικίας 19 και 15 ετών για σεξουαλική κακοποίησή τους είναι ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες», αναφέρεται στο υπόμνημα.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA το υπόμνημα του πατέρα Αντωνίου είναι μακροσκελέστατο και φτάνει τις 90 πυκνογραμμένες σελίδες. Δύο είναι τα σημεία που θα σταθεί: οι κατηγορίες για ασέλγεια και οι κατηγορίες για τα οικονομικά, με πηγές της υπεράσπισης να λένε πως αφού τα λεφτά βρέθηκαν στη δομή, δεν υπάρχει αδίκημα.

 Άλλες πηγές λένε πως αφού τα λεφτά βγήκαν από θυρίδα της Κιβωτού του Κόσμου μπορεί να υπάρξει καταγγελία για υπεξαίρεση σε βάρος της πρεσβυτέρας.

 Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται από την «Καθημερινή» ένα δυσώδες παρασκήνιο.

 «Σε αναφορά των επικεφαλής της δομής προς τον Συνήγορο του Πολίτη την 15η Φεβρουαρίου περιγράφονται εκβιασμοί και ξυλοδαρμοί μαρτύρων, όπως επίσης και πιέσεις προς τον έναν τουλάχιστον από τους καταγγέλλοντες τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια», αναφέρει το δημοσίευμα.

 Αυτή η αποκάλυψη της εφημερίδας γεννά ένα τσουνάμι ερωτημάτων.  Τι γίνεται όλους αυτούς τους μήνες; Γιατί η έρευνα προχωρά αργά; Πότε θα αποφανθεί η δικαιοσύνη; Ποιος ο ρόλος της αστυνομίας;

 Η εφημερίδα είναι καταπέλτης για την ελληνική αστυνομία:

 «Ερωτήματα εγείρονται και για τον ρόλο αστυνομικών που υπηρετούν σε κεντρικό τμήμα της Αθήνας. Φέρονται να αρνήθηκαν να παραλάβουν καταγγελία από την κοινωνική λειτουργό της δομής εις βάρος μελών της προηγούμενης διοίκησης, με αρμοδίους αξιωματούχους να σχολιάζουν ότι ένστολοι από το εν λόγω τμήμα αμείβονταν ατύπως για υπηρεσίες security που παρείχαν σε χώρο της δομής», αναφέρει.

 Παράλληλα, αδιανόητα σκηνικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τις καταγγελίες να λένε πως «στην κατάθεσή του στο Α.Τ. Κολωνού ο 15χρονος αναφέρει ότι οι δράστες, ενώ τον χτυπούσαν τον ρωτούσαν επί λέξει ‘είσαι με τη μεριά της Κιβωτού, του πάτερ;’. Υπάρχουν ακόμα αναφορές για τηλεφωνήματα που κάνουν στελέχη της προηγούμενης διοίκησης προς εργαζομένους της δομής. Στις τηλεφωνικές αυτές κλήσεις τα μέλη της έκπτωτης διοίκησης κατηγορούν τους υπαλλήλους ότι βρίσκονται πίσω από τις ‘ψευδείς’, όπως τις χαρακτήρισαν, καταγγελίες εις βάρος του πατέρα Αντωνίου».

 Η εισαγγελία βάζει στο μικροσκόπιο το υπόμνημα και η κλεψύδρα μετρά για την άσκηση ή όχι διώξεων.