Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, με αφορμή τη χθεσινή του παρουσία στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο πατέρας Αντώνιος μίλησε για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη

Η δίκη του πατέρα Αντωνίου και των επτά πρώην εργαζόμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά από καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στην οργάνωση, διεκόπη για τις 4 Απριλίου.

Στις 38 σελίδες του κατηγορητηρίου υπάρχουν αναφορές σε ξυλοδαρμούς, βαριές εργασίες και σκληρές τιμωρίες σε βάρος ανηλίκων παιδιών από τον ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» και τους συνεργάτες του.

Η δίκη έχει αναβληθεί δύο φορές και επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, αλλά έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του πατέρα Αντωνίου διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη.

«Είναι ένας εφιάλτης, ένα ψεύτικο, ούτε καν όνειρο»

«Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη και άσκηση πνευματική για όλους εμάς που θέλουμε να ασκούμαστε στις δυσκολίες με τη βοήθεια του Θεού. Είναι ένας εφιάλτης, ένα ψεύτικο, ούτε καν όνειρο. Δεν μπορούσα να σκεφτώ πως θα είχα μπλεχτεί σε τέτοια πλεκτάνη. Όλοι αυτοί που μεγάλωσαν στην ''Κιβωτό''', μεγάλωσαν, μορφώθηκαν, είναι τεράστια αδικία από όσα ειπώθηκαν», τόνισε μιλώντας στο Star.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στον Βόλο, όταν ανακαλύπτουμε την κατάσταση, άρχισαν να λένε για τον έναν και για τον άλλον. Τα παιδιά είναι κατευθυνόμενα, στον βωμό του συμφέροντος κάποιων ανθρώπων», ενώ όπως σημείωσε: «Πολλά παιδιά που πήραν το μέρος μας και είπαν την αλήθεια, τους πέταξαν έξω εκδικητικά».

Στη συνέχεια ο π. Αντώνιος πρόσθεσε κατόπιν σχετικών ερωτήσεων: «Είναι αστείο και γελοίο να λένε πως είμαι ηθικός αυτουργός». «Θα δείξουμε με αποδείξεις και στοιχεία την αλήθεια μας και τη σκευωρία. Όλοι οι παιδαγωγικοί κανόνες είχαν καταρτιστεί από ειδικούς παιδαγωγούς. Φρόντισαν να κολλήσουν κατηγορίες σε όλους για να πάρουν την ''Κιβωτό'' από τα χέρια μας».

Πού βρίσκεται σήμερα ο πατέρας Αντώνιος

Το τελευταίο διάστημα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, που έχει βρεθεί κι εκείνη στο στόχαστρο, φιλοξενούνται από ένα ζευγάρι από την Αλβανία, το οποίο είχαν βοηθήσει κατά το παρελθόν, με τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να σχολιάζει: «Μίλαγαν για βίλες και πισίνες, εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ένα σπίτι. Ήταν όλα ψέματα. Είχαμε κάνει τη δουλειά μας σπίτι».

«Όλα καταλήγουν στην Ανάσταση, εμπιστεύομαι τον Θεό. Ανάσταση είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είπε ακόμα, ενώ κατήγγειλε πως «κατά την άποψή μας τα παιδιά σήμερα παραμελούνται συστηματικά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09jryg3lpqx)