Νέα μαρτυρία-κλειδί ενισχύει την εισαγγελική πρόταση για τα γεγονότα της εξαφάνισης του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο το 2016 και το ρόλο των δύο κατηγορούμενων ψαράδων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση κάθονται δύο ψαράδες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο ένας ψαράς τον κλώτσησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να παρασυρθεί στη θάλασσα. Οι δύο ψαράδες κατηγορούνται για έκθεση ζωής σε κίνδυνο με δόλο και πρόθεση από κοινού και αμέλεια από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή. Η πρώην σύζυγος του ενός κατηγορούμενου ανέφερε ότι της εκμυστηρεύθηκε πως ήρθε σε αντιπαράθεση με άγνωστο άντρα, ο οποίος είχε ανέβει στη βάρκα ενός ντόπιου και τον κλώτσησε.

«Μου λέει: Είδαμε κάποιον ανεβασμένο στο καΐκι ενός Αλοννησιώτη και μας φώναξε να πάμε κοντά να τον πάρουμε. Εμείς, λέει, του φωνάξαμε όχι, αλλά αυτός επειδή ήμασταν δύο μέσα στο καΐκι, μας είπε ότι εφόσον είσαστε δύο, θα πάρετε ή 200 ή 400 ευρώ. Λέει: δεν του είπαμε κάτι. Μετά εκείνη τη στιγμή πήδηξε μέσα στη θάλασσα και ερχόταν προς το μέρος μας, λέει. Πιάστηκε για να ανέβει πάνω στη βάρκα. Και μου λέει: Εγώ τον κλώτσησα και έπεσε μέσα. Όταν του είπα εγώ γιατί τον κλώτσησε και τον έριξε στη θάλασσα μήπως έχει χτυπήσει; Η απάντηση που μας έδωσε ήταν: Δεν τον μεγάλωσα εγώ», είπε στο Star η γυναίκα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως ο πρώην σύζυγός της σκότωσε το νεαρό, αλλά σίγουρα τον κλώτσησε στο πρόσωπο, καθώς στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και γι’ αυτό βρίσκονται στα δικαστήρια.

Η γυναίκα είχε προγραμματιστεί να καταθέσει χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή μετά από αίτημα της δικηγόρου της μητέρας του Γιώργου Καραμιχαηλίδη.

Να σημειωθεί ότι το πτώμα του νεαρού δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και τελευταία φορά που εμφανίστηκε ζωντανός ήταν στο λιμάνι Βότση Αλοννήσου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του Λιμενικού βρέθηκαν μόνο τα ρούχα, το κινητό τηλέφωνό του και 400 ευρώ στο βυθό του λιμανιού. Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, διέμενε στο Βέλγιο και τον Αύγουστο του 2016 είχε πάει για διακοπές με τη φίλη του στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με μάρτυρες, το απόγευμα της ημέρας που εξαφανίστηκε έφυγε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμενε και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση.

Στη συνέχεια φέρεται να προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος και να βγει στα ανοιχτά. Ωστόσο οι δύο ψαράδες φέρονται να τον είδαν και τότε εκείνος βούτηξε στη θάλασσα και τους προσέγγισε.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ