Την ανάμειξη του 40χρονου «σαμουράι», που εκτέλεσε εν ψυχρώ μέρα μεσημέρι στην Κηφισιά έναν εργάτη και τραυμάτισε έναν ακόμη χωρίς λόγο και αιτία μπροστά στο σπίτι του, με ανεξιχνίαστα εγκλήματα του παρελθόντος ερευνούν οι Αρχές.

Αξιωματικοί της αστυνομίας ανοίγουν φακέλους από ανεξιχνίαστες υποθέσεις και γίνεται έρευνα για τα όπλα αλλά και για το DNA, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν ο άνθρωπος αυτός με τα πολλά ψυχολογικά προβλήματα συνδέεται με ανεξιχνίαστες υποθέσεις, πολύ σοβαρά εγκλήματα που έχουν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων.

Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τους δύο εργαζόμενους σε εταιρεία φυσικού αερίου έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και γίνεται έρευνα για το αν ο 40χρονος μπορεί να εμπλέκεται σε εγκλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, καθώς οι περιγραφές φαίνεται να ταιριάζουν με κάποιες υποθέσεις. Οι Αρχές εστιάζουν κυρίως σε δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις, αυτή του serial Killer των ταξιτζήδων στην Κηφισιά, αλλά και της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου, τον Απρίλιο του 2016, σε εγκαταλειμμένο υπόγειο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όχι μόνο για την αγριότητα της δολοφονίας, αλλά και λόγω των σκοτεινών και αρρωστημένων ενστίκτων του αδίστακτου δολοφόνου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν κλείσει το φάκελο της δολοφονίας, με την ένδειξη «Ανεξιχνίαστο», ευελπιστώντας κάποια στιγμή να έχουν θετικά αποτελέσματα. Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται ένα σημαντικό στοιχείο: Τέσσερα «ορφανά» αταυτοποίητα αποτυπώματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν, όχι μόνο στο χώρο που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η άτυχη γυναίκα, αλλά και κοντά στο πτώμα της.

Η εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτου δηλώθηκε τον Απρίλιο του 2016 από συγγενείς της και άμεσα είχαν ξεκινήσει οι έρευνες, χωρίς όμως αποτελέσματα. Ένα μήνα μετά, ανακαλύπτεται τυχαία και λόγω αφόρητης δυσοσμίας που αναδυόταν από το εγκαταλειμμένο υπόγειο του σούπερ μάρκετ το πτώμα της άτυχης γυναίκας και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη. Όπως είχε διαπιστωθεί από την αυτοψία στο χώρο, ο δράστης είχε ακινητοποιήσει την 69χρονη τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό της και τη χτύπησε με αγριότητα στο κεφάλι.

Ωστόσο, παρά το χτύπημα, η Ελευθερία Αγραφιώτου, όπως μαρτυρούν τα αιματηρά σημάδια που άφησε στο χώρο, προσπάθησε να διαφύγει από τα χέρια του δολοφόνου, με αποτέλεσμα ο δράστης να τη χτυπήσει εκ νέου στο κεφάλι, σε κολόνα του πάρκινγκ και στη συνέχεια να τη σύρει μέχρι την κλειστή πόρτα του εγκαταλειμμένου υπογείου, όπου και την πέταξε από τις σκάλες. Εκεί, πλέον, φέρεται να την κακοποίησε και στη συνέχεια να της κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα.


Ο serial killer των ταξιτζήδων στην Κηφισιά

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι η υπόθεση της άγριας -και χωρίς οποιονδήποτε λόγο ή κίνητρο- δολοφονίας του 43χρονου εργαζόμενου στην Ερυθραία φαίνεται να παρουσιάζει κοινά σημεία με την υπόθεση του μανιακού δολοφόνου των οδηγών ταξί της Κηφισιάς, που η δράση του τρομοκράτησε τους επαγγελματίες του κλάδου το 2017 και εξακολουθεί να τους τρομοκρατεί έως σήμερα καθώς ποτέ δεν ταυτοποιήθηκε. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κρατούν το φάκελο ανοιχτό και ψάχνουν τον άνδρα που στις 11 Φεβρουαρίου εκείνου του χρόνου χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο πιστόλι και επιτέθηκε σε 32χρονο οδηγό (γλίτωσε από θαύμα), ο οποίος τον είχε επιβιβάσει στο ταξί του, όταν έχοντας σταματήσει σε φανάρι της Νέας Ερυθραίας, στο Καστρί, τον είδε να του κάνει σήμα. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 28 Φεβρουαρίου του 2017, χρησιμοποιώντας το ίδιο πιστόλι, μπήκε στο ταξί 52χρονου στην περιοχή του Ζηρίνειου και τον πυροβόλησε πισώπλατα στο κεφάλι. Και στις δύο περιπτώσεις ο άγνωστος δράστης είχε κάτσει δεξιά στο πίσω κάθισμα, ώστε ο οδηγός να μην μπορεί να βλέπει τις κινήσεις του, ενώ και στους δύο φέρεται να έδωσε ως διεύθυνση προορισμού τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην υπόθεση του 52χρονου θύματος, οι αστυνομικοί μελέτησαν μέσω GPS τις κινήσεις του εκείνο το βράδυ, από τη στιγμή που ξεκίνησε από το σπίτι του στη Νέα Ιωνία μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας του και διαπίστωσαν πως ο εμμονικός δολοφόνος φαινόταν να ακολουθούσε ένα τελετουργικό, ενώ και τους δύο οδηγούς τους είχε επιλέξει την ώρα που ήταν σταματημένοι σε φωτεινούς σηματοδότες.

Και στα δύο οχήματα, τα στελέχη της αστυνομίας, είχαν συλλέξει τουλάχιστον 40 δείγματα αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, τα οποία δεν ταυτοποιήθηκαν με κάποιον σεσημασμένο, ωστόσο κανένα δεν ήταν κοινό στα αυτοκίνητα των θυμάτων. Δέκα από αυτά κρίνονταν τα πιο σημαντικά και οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι ένα ενδέχεται να ανήκει στο δράστη, το οποίο δεν αποκλείεται να ταυτοποιηθεί σε κάποιο άλλο τυχαίο περιστατικό ή επανεμφάνιση.

Τότε, επίσης, στο μικροσκόπιο των Αρχών είχαν μπει πρώην οδηγοί ταξί που είχαν αλλάξει επάγγελμα καθώς και πελάτες που είχαν περίεργη συμπεριφορά. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν Έλληνα (ή αλλοδαπό που μιλάει άπταιστα ελληνικά), με ύψος λίγο πάνω από το 1,70, αδύνατο με αθλητικά ρούχα και κουκούλα για να κρύβει το πρόσωπό του.

Το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με το protothema.gr, ήταν ένα αεροβόλο το οποίο, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το Διαδίκτυο και έναν μίνι τόρνο, μετέτρεψε ο ίδιος σε πιστόλι για βολίδες 6,35 mm (22 mm auto) στο οποίο είχε προσαρμόσει σιγαστήρα.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time