Η προσπάθεια να συνδεθούν όλα τα κομμάτια του παζλ και να ξεκαθαρίσει η εικόνα γύρω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου συνεχίζεται.

Ο 50χρονος κρεοπώλης με αρχικά ονόματος Μ.Ρ. θυμίζουμε πως κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, σε προσωρινή καραντίνα λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κληθεί εκ νέου από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές προκειμένου να δώσει απαντήσεις αναφορικά με νέα ευρήματα.


Μεσολόγγι: Ταυτοποιήθηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου

Χθες, δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αρμόδιοι επιστήμονες-αξιωματικοί ταυτοποίησαν το γονότυπο από τα δείγματα που εξέτασαν με αυτόν του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου κι έτσι επισήμως ταυτοποιήθηκε πως το πτώμα που εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες κοντά στο ναΐσκο της Ευαγγελίστριας στο Μεσολόγγι ανήκει στο μέχρι πρότινος αγνοούμενο άντρα.

Ως εκ τούτου και αφού έχει περατωθεί η νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας, το πτώμα παραδόθηκε στην οικογένεια του αδικοχαμένου και σήμερα στις 15.00 αναμενόταν να ψαλεί η εξόδιος ακολουθία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι.

*Διαβάστε εδώ: Μεσολόγγι: Απόλυτα ψυχρός και ήρεμος ο κρεοπώλης στη φυλακή - Το πρώτο τηλέφωνο και οι επαφές με συγκρατούμενο

Από εκεί και πέρα, δικαστικές και αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες αναφορικά με τον καθορισμό του κινήτρου πίσω από τη δολοφονία του 31χρονου. Όλα συγκλίνουν στις οικονομικές διαφορές, ωστόσο, διακινούνται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με το είδος αυτών των συναλλαγών. Γι’ αυτό και στο επίκεντρο, όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή η «ON time» έχει καταγράψει, έχει τεθεί το περίφημο τεφτέρι με τους οφειλέτες του Μπάμπη. Στη λίστα αυτή βρίσκονται τουλάχιστον πέντε άτομα που όφειλαν ποσά από 100 με 200 ευρώ έως και μερικές χιλιάδες. Όπως έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες, τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα περνούν από την εξέταση των Αρχών, ώστε να διαπιστωθούν οι σχέσεις τους με το θύμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «ON time», η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα συνέργειας μεταξύ του κρεοπώλη με τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο έχει φέρει στην επιφάνεια η έρευνα των Αρχών και αφορά στο ίδιο το τετράδιο. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην περίφημη λίστα των οφειλετών φέρεται να έχει γράψει όχι ένας, αλλά δύο άτομα. Δηλαδή, πως στο τετράδιο δεν έγραφε μόνο ο Μπάμπης, αλλά κι ένα ακόμη πρόσωπο. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναμένεται να διαταχθεί γραφολογική εξέταση για να διασταυρωθεί με παλαιότερα γραπτά του Μπάμπη αν ο ένας γραφικός χαρακτήρας ανήκει στον 31χρονο. Το ερώτημα, όμως, που έχει ενδιαφέρον είναι σε ποιον ανήκει ο δεύτερος γραφικός χαρακτήρας. Και αυτό αναμένεται να το διαπιστώσει η αστυνομία με ανάλογη γραφολογική εξέταση.

Την ίδια στιγμή, πάντως, δεν κρύβεται ο έντονος προβληματισμός έμπειρων αξιωματικών, ο οποίος επικεντρώνεται σε ένα πρόσωπο που ανήκει στον κύκλο τόσο του Μπάμπη όσο και του κρεοπώλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές επανεξετάζουν βήμα-βήμα όλα όσα έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα και διαπιστώνουν πως κάποια στοιχεία χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις ώστε να αποτελέσουν μέρος των δεδομένων.

Υπάρχει επιπροσθέτως μία ιστορία που αφορά στο κυνήγι ενός «χαμένου θησαυρού», ενός αρχαίου κειμηλίου το οποίο, σύμφωνα με όσα διαδίδουν κάτοικοι της περιοχής, κοστίζει περίπου τρία εκατ. ευρώ. Σαφώς ένα τέτοιο κειμήλιο το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει, ωστόσο, δημιουργείται ένα αφήγημα που επιβεβαιώνει την προσπάθεια μίας ή περισσοτέρων ομάδων ανθρώπων στην περιοχή να ψάχνουν με διάφορους τρόπους να «πιάσουν την καλή» μέσω είτε της αρχαιοκαπηλίας είτε της χρυσοθηρίας.