Μπορεί να έχουν περάσει λίγες ημέρες από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, ωστόσο όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η πριγκίπισσα είχε και συνεχίζει να έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και τα τρία παιδιά τους, τα οποία έχουν δείξει απίστευτη ωριμότητα και βοηθούν τη μητέρα του, ενώ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανακοίνωση της Κέιτ για το πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας αποτελούν ειδική πηγή υποστήριξης για τη μητέρα τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας της κι εκείνη φροντίζει, όσο μπορεί, το να περνάνε όλοι μαζί καλά και να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνη για εκείνα η περιπέτεια που η ίδια περνάει. Υπενθυμίζεται ότι η Κέιτ είπε στο μήνυμά της, ότι τόσο η ίδια, όσο και ο Ουίλιαμ αφιέρωσαν χρόνο για να εξηγήσουν τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και για να τους διαβεβαιώσουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας περίμενε να κάνει τη δημόσια ανακοίνωση για την υγεία της μέχρι να σταματήσουν τα παιδιά της από το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα. Ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις θα επιστρέψουν στα μαθήματα αργότερα τον Απρίλιο, δημιουργώντας χώρο για την οικογένεια να περάσει χρόνο μαζί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Τώρα καταλαβαίνουμε τη λογική του συγχρονισμού. Περίμεναν τα παιδιά να σταματήσουν το σχολείο. Και πέτυχε έναν τέλειο συγχρονισμό», λέει στο PEOPLE η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith για το βίντεο της πριγκίπισσας Κέιτ. Η οικογένεια του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στη συνέχεια παρέλειψε τον πατροπαράδοτο εκκλησιασμό του Πάσχα.

«Η πυρηνική οικογένεια που έχουν δημιουργήσει τόσο καλά είναι ένα τεράστιο στήριγμα όχι μόνο για τον Γουίλιαμ, αλλά και για την Κέιτ» αναφέρει ένας φίλος στο PEOPLE. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ξεπερνούν την κρίση της υγείας με την υποστήριξη του πρίγκιπα Τζορτζ, 10 ετών, της πριγκίπισσας Σάρλοτ, 8 ετών και του «βενιαμίν» της οικογένειας, πρίγκιπα Λούις, 5 ετών, που «τους ανταποδίδουν τα χαμόγελα», λέει ο οικογενειακός φίλος.