Διαφορετικό θα είναι το φετινό Πάσχα για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, που ζει μία απο τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της μετά τη διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Καρόλου.
Φέτος το Πάσχα θα είναι μια πιο οικογενειακή υπόθεση για το παλάτι του Μπάκιγχαμ, κυρίως για την Κέιτ Μίντλετον και τον βασιλιά Κάρολο Γ', καθώς και οι δύο υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας εθεάθησαν να αναχωρούν με ελικόπτερο από το Adelaide Cottage στο Ουίνδσορ το Σάββατο με τα παιδιά τους, πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις, για να κατευθυνθούν προς το Anmer Hall, που βρίσκεται στο κτήμα Σάντριγχαμ.

Διαβάστε ακόμα: Κέιτ Μίντλετον: Οι σκληρές αλήθειες και η μάχη της ζωής της πριγκίπισσας της Ουαλίας


Πώς θα περάσει το Πάσχα η βασιλική οικογένεια

Η οικογένεια, που πέρασε πολλές δοκιμασίες τελευταία, θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα στο εξοχικό της, κάτι που θα της προσφέρει επίσης την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τον βασιλιά Κάρολο. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα παρακολουθήσουν τις πασχαλινές Λειτουργίες με την υπόλοιπη οικογένεια. Αντίθετα, θα περάσουν χρόνο ιδιωτικά όσο η Κέιτ αναρρώνει.

Η μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας αφιερώνει χρόνο για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει μετά τη διάγνωση του καρκίνου και τις προληπτικές χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα στο Σάντριγχαμ με την οικογένειά της, καθώς και με τον βασιλιά Κάρολο.

Προηγουμένως υπήρχαν πολλές εικασίες ότι η Kέιτ επρόκειτο να εμφανιστεί δημόσια την ημέρα του Πάσχα, αλλά το «Harper's Bazaar» αναφέρει ότι πλέον είναι απίθανο να το κάνει, υπό το φως της πρόσφατης ανακοίνωσής της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού που μίλησε στο περιοδικό: «Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν λάβει άδεια να το κάνει από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της».
Στη συνέχεια πρόσθεσαν ότι ο Ουίλιαμ «θα συνεχίσει να ισορροπεί την υποστήριξη της συζύγου και της οικογένειάς του και τη διατήρηση των επίσημων καθηκόντων του, όπως κάνει από την αρχή της χρονιάς».


Κέιτ Μίντλετον: Η ανακοίνωση της διάγνωσης

Η Kέιτ Μίντλετον μίλησε για τη διάγνωσή της στις 22 Μαρτίου μέσω ενός προηχογραφημένου βίντεο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα βρίσκομαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας».


Το Πάσχα του βασιλιά Καρόλου

Όσο για τον βασιλιά Κάρολο, ελπίζει να παραστεί σε μια μικρή συγκέντρωση με την οικογένειά του για τη Λειτουργία του Πάσχα, καθώς οι γιατροί του τον συμβούλεψαν να περιορίσει την επαφή του με άλλους εν μέσω της δικής του θεραπείας για τον καρκίνο. Ο καρκίνος του -ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί από τους αξιωματούχους του Μπάκιγχαμ- ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο έπειτα από μια διαδικασία ρουτίνας για διόγκωση προστάτη.

Από τότε αναρρώνει στο κτήμα Σάντριγχαμ μαζί με τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα. Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι μια σημαντική απόκλιση από την τυπική σειρά εκδηλώσεων της οικογένειας, η οποία περιλαμβάνει τη λειτουργία του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ. Η πηγή προσθέτει ότι δεν είναι απίθανο η οικογένεια να παρακολουθήσει την πασχαλινή Λειτουργία σε εκκλησία του Σάντριγχαμ.