Κάρολος, Καμίλα, Κέιτ και Ουίλιαμ πάλι στο επίκεντρο. Η βασίλισσα Καμίλα πραγματοποίησε την πρώτη της έξοδο μετά το χειρουργείο του συζύγου της για υπερτροφία του προστάτη και την ανακοίνωση πως νοσεί από καρκίνο. Ταξίδεψε στο Σαλίσμπερι, αλλά όχι με ελικόπτερο, όπως είχε προγραμματιστεί. Λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων, για το εξάωρο ταξίδι που θεώρησε καθήκον της να πραγματοποιήσει, μετακινήθηκε με αυτοκίνητο. Παρέστη σε φιλανθρωπική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας υπογράμμισε: «Ο βασιλιάς, δεδομένων των περιστάσεων, τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από το ενδιαφέρον σας, από τα γράμματα και τα μηνύματα - είναι πολύ ευχάριστα».

Ντυμένη με off white ολόμαλλο παλτό, μετέφερε την αισιοδοξία της στους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα με τους «Times», αγνοώντας την κακοκαιρία, εκτίμησε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιήσει το ταξίδι, προκειμένου να μη θορυβηθούν οι πολίτες για την κατάσταση του βασιλιά. «Οι παραφιλολογίες εξακολουθούν», φέρεται να είπε σε συμβούλους της, «στα media».


Βασιλιάς Κάρολος: Η ζωή του στην εξοχή του Σάντρινγκχαμ

Από την πλευρά του, από την εξοχή του Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ, ο βασιλιάς Κάρολος, όντας σε συναισθηματικό φόρτο, αποφάσισε νέα ανακοίνωση. «Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Όπως γνωρίζουν όσοι έχουν πληγεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις αποτελούν τη μεγαλύτερη παρηγοριά κι ενθάρρυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που φέρει τη χειρόγραφη υπογραφή του. Συμπληρώνοντας πως «είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πως η δημοσιοποίηση της διάγνωσής μου βοήθησε στην προώθηση της δημόσιας ενημέρωσης και στην προβολή του έργου εκείνων των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο διά βίου θαυμασμός μου για την ακάματη φροντίδα κι αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος, ως αποτέλεσμα της δικής μου εμπειρίας».

_i_would_like_to_express_my_most_heartfelt_thanks_for_the_many_messages_of_support_and_good_wishes_i_have_received_in_recent_days_as_all_those_who_have_been_affected_by_cancer_will_know__such_kind_thoug


Ο μονάρχης, σύμφωνα με την «Daily Mail», θα παραμείνει στο Σάντρινγκχαμ μέχρι το πέρας των θεραπειών του - δεν έχει, βεβαίως, προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό, όπως άλλωστε και η φύση του καρκίνου από τον οποίο πάσχει. Για το τελευταίο μάλιστα πληθαίνουν τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να ανακοινωθεί.

Όσο για την καθημερινότητά του, θα εξακολουθεί να παρακολουθεί την κυριακάτικη λειτουργία (στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής), ενώ, προς το παρόν, θα συνδιαλέγεται τηλεφωνικά με αξιωματούχους για τις εκάστοτε κρατικές υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να ενημερώνεται. Μέχρι νεωτέρας, οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν «παγώσει», αλλά, όπως αναφέρεται, ήδη περπατάει πολύ, ακούγοντας τον αγαπημένο του Λέοναρντ Κοέν, περισσότερο το «συγκινητικό», όπως έχει πει ο ίδιος ο βασιλιάς, «Take This Waltz».

Επίσης, θα ξαναρχίσει να ζωγραφίζει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2tnzsiykq9)


Η έξοδος της Κέιτ Μίντλετον με τους γιους της

Η δε Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει ομαλά, έχοντας ξεκινήσει τους περιπάτους με τον διάδοχο Ουίλιαμ. Το Σαββατοκύριακο βγήκε πρώτη φορά, μετά τη νοσηλεία της, από το Παλάτι του Ουίνσδορ προκειμένου να επισκεφθεί τον Κάρολο - είναι άλλωστε, το έχει πει πολλάκις, η «αγαπημένη νύφη» του, έχοντας μαζί της τα τρία παιδιά της. Θα μείνει μερικές μέρες στην έπαυλη της οικογένειας στο Άμνερ Χολ του Σάντρινγκχαμ, με τα δέκα υπνοδωμάτια.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή