Μέχρι τώρα η Κέιτ Μίντλετον δεν είχε µιλήσει για το ότι διαγνώστηκε µε καρκίνο. Και τώρα που συνέβη, κυκλοφορεί «σκάνδαλο εκβιασµού» που αφορά την αποκάλυψη και έφερε στο φως η γερµανική εφηµερίδα «Bild». «Πατώντας» σε αυτό, εξηγεί το βιντεοσκοπηµένο µήνυµά της, υποστηρίζοντας πως ήταν το µόνο που θα µπορούσε να κάνει, ύστερα από απειλή για διαρροή που δέχθηκε η ίδια και η οικογένειά της.

Αναγκάστηκαν να δηµοσιοποιήσουν τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον 

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και η «Daily Mail»: τόσο η Κέιτ όσο και το παλάτι (του Κένσινγκτον εν προκειµένω, από όπου εκδίδονται όλες οι ανακοινώσεις για τη Μίντλετον) αναγκάστηκαν να δηµοσιοποιήσουν τον καρκίνο, καθώς διέρρευσαν τα ιατρικά αρχεία της και εδώ αξίζει να προσθέσουµε ότι πριν από λίγο καιρό είχαν επίσης κυκλοφορήσει φήµες που εστιάζονταν σε κλοπή του φακέλου της από το «London Clinic», όπου, όπως και ο πεθερός της, βασιλιάς Κάρολος, νοσηλεύτηκε. Παράλληλα, άγνωστοι απείλησαν να δηµοσιοποιήσουν το περιεχόµενο των απόρρητων φακέλων. Να µην είµαστε σίγουροι λοιπόν ότι η πριγκίπισσα µίλησε επειδή περίµενε µέχρι να αποχαιρετήσουν µε τον Ουίλιαµ τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις για τις διακοπές του Πάσχα, ώστε τα παιδιά να µην αισθάνονται αµήχανα στο σχολείο µε ερωτήσεις για τη νόσο της µαµάς.

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του Ουίλιαµ

Για την ώρα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πίσω από το σκάνδαλο κρύβεται υπάλληλος του «London Clinic» ή εκδότης. Όσο για τον πρίγκιπα Ουίλιαµ, να βλέπει τον πατέρα και τη σύζυγό του να ζουν τον καρκίνο ταυτόχρονα µεταφράζεται αναµφίβολα σε µία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Από την άλλη, η «Independent» και η συγγραφέας Άνα Πάστερνακ τονίζει ότι κινδυνεύει να γίνει πραγµατικότητα ο «µεγαλύτερος φόβος» της Νταϊάνα. «Ποιος ξέρει αν αυτοί που βρίσκονται κοντά στα αδέλφια παρασκηνιακά πιέζουν τώρα για µια συµφιλίωση; Η θεραπεία µπορεί να έρθει από απροσδόκητα γεγονότα», υπογραµµίζει. Ωστόσο ο βασιλιάς τουλάχιστον δεν χάνει το χιούµορ του. Στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, φορώντας την ελληνοπρεπή γραβάτα του και αφού ο Κάρολος ευχαρίστησε τον κόσµο που περίµενε στο κρύο, στην πρώτη του επίσηµη εµφάνιση µετά τη διάγνωση για καρκίνο, είπε για τη σύζυγό του, βασίλισσα Καµίλα: «Θα την άλλαζα µε µία καινούργια».

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματίνη»