Η Κέιτ Μίντλετον και ο σύζυγός της Γουίλιαμ, πρίγκιπας της Ουαλίας, δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκ για τον καρκίνο επειδή «δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun» την Κυριακή (24.03.24).
Υπενθυμίζεται ότι η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε με ένα συγκινητικό βίντεο την Παρασκευή (22.03.24) ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και ότι βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της θεραπείας της, προκαλώντας παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης.


Γιατί η Κέιτ Μίντλετον άφησε στο σκοτάδι τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι, δούκας του Σάσεξ και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ πιστεύεται ότι επικοινώνησαν με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ «ιδιωτικά» μετά την συγκλονιστική ανακοίνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας, αλλά, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι ξεκάθαρο πώς έγινε η επικοινωνία μεταξύ των δύο ζευγαριών. Επίσης, είναι άγνωστο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εάν ο Χάρι ταξιδέψει σύντομα στη Βρετανία.

Ειδικός στη βρετανική βασιλική οικογένεια δήλωσε στη «Sun» ότι η πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν ενημέρωσαν νωρίτερα τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ επειδή «δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν».

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η «New York Post» ο Χάρι και η Μέγκαν έμαθαν για τα νέα μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο. «Δεν είχαν ιδέα και έμαθαν τα νέα την ίδια στιγμή που το έμαθε και ο υπόλοιπος κόσμος», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μετά την ανακοίνωση της Κέιτ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση. «Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση για την Κέιτ και την οικογένεια και ελπίζουμε να μπορέσουν να το κάνουν ιδιωτικά και με την ειρήνη».


Το ρήγμα στην εμπιστοσύνη

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς οι Σάσεξ δεν ενημερώθηκαν για τον καρκίνο της Κέιτ επειδή «δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν».

«Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ των αδελφών – αυτό το ξέρουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι προφανώς δεν έχουν μιλήσει εδώ και πολλούς μήνες και ο λόγος, φυσικά, είναι ότι εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια έχουν προκαλέσει ατελείωτα προβλήματα στη βασιλική οικογένεια και έτσι δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν», σχολίασε.

«Ο Γουίλιαμ δεν εμπιστεύεται τον Χάρι και τη Μέγκαν και έχει βάσιμους λόγους. Γνωρίζουμε τι έγινε με την Oprah, το πρόγραμμα για το Netflix, το Spare και μετά τις συνεντεύξεις γύρω από το βιβλίο του. Δεν υπήρχε λόγος να κερδίζουν χρήματα από τους δεσμούς τους με τη βασιλική οικογένεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό (σ.σ. η βασιλική οικογένεια) είναι το μόνο πράγμα που φαίνεται να τους αποφέρει πολλά χρήματα. Αυτό εγείρει άλλα ερωτήματα σχετικά με το τι θα κάνουν στο μέλλον», επισήμανε.


«Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είναι στις προτεραιότητές τους»

Ο συγγραφέας Φιλ Ντάμπιερ είπε επίσης στη «Sun» ότι ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονταν πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες του Γουίλιαμ και της Κέιτ.

«Οι Σάσεξ δεν ενημερώθηκαν για τον καρκίνο, επειδή η σχέση μεταξύ του Γουίλιαμ και του Χάρι είναι στο χειρότερο επίπεδο. Όταν ο Χάρι ήρθε να δει τον πατέρα του αφού διαγνώστηκε ο καρκίνος του, ο Γουίλιαμ θα μπορούσε να είχε χρόνο να τον συναντήσει αν ήθελε να επιχειρήσει μια συμφιλίωση, αλλά δεν το έκανε».

«Ο Χάρι πέρασε λιγότερο από δύο μέρες στη χώρα και δεν ήθελε να περάσει πολύ χρόνο με τον πατέρα του, πόσο μάλλον με τον αδελφό του. Είναι πολύ απλό. Δεν νομίζω ότι με όλα όσα είχαν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ενασχόληση με τον Χάρι και τη Μέγκαν θα ήταν στη λίστα με τις προτεραιότητές τους. Οι προτεραιότητές τους ήταν να φροντίσουν τα παιδιά τους και να αποφασίσουν πώς να αντιμετωπίσουν τις θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναιρέσουν τη ζημιά που προκάλεσε η φωτογραφία. Δεν νομίζω ότι θα ήταν προτεραιότητα να επικοινωνήσουν με τον Χάρι και την Μέγκαν», σχολίασε.

«Είναι στο πίσω μέρος του μυαλό τους το πρόβλημα»

Η «Daily Mail» αναφέρει ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού τους το «πρόβλημα Χάρι» και φαίνεται ότι δεν έχουν σχέδια για συμφιλίωση κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του δούκα του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο.

Εκτιμάται ότι ο Χάρι θα παρακολουθήσει μια λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο για τον εορτασμό της δέκατης επετείου των Αγώνων Invictus.

Η ατομική επίσκεψη -πιθανότατα χωρίς τη Mέγκαν και τα δύο παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ- θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να χτιστούν γέφυρες με τον εν διαστάσει αδελφό του Γουίλιαμ.

Πηγές κοντά στον Γουίλιαμ και την Κέιτ τονίζουν ότι μετά τη διάγνωση του καρκίνου τόσο της Kέιτ όσο και του βασιλιά Καρόλου, το «πρόβλημα του Χάρι» είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους, σύμφωνα με την «Daily Telegraph».