Μπορεί να µην είναι η πρώτη φορά που «τσακώνονται» δύο αδέλφια µεταξύ τους, λίγα όµως έχουν καταφέρει να γίνουν πρωτοσέλιδο γι’ αυτό. Ο λόγος φυσικά για τον πρίγκιπα Ουίλιαµ και τον Χάρι, που έχουν γίνει πλέον δύο ξένοι, δηµιουργώντας µία εµµονή γύρω από το τι έχει συµβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού.

Διαβάστε ακόμα: Βρετανία: Η κίνηση του βασιλιά Καρόλου με τον πρίγκιπα Χάρι που τάραξε τον Ουίλιαμ

Το χρονικό της ρήξης Ουίλιαμ - Χάρι

Οι φήµες ότι οι δυο τους δεν τα πηγαίνουν καλά κυκλοφορούσαν ήδη από το 2018. Εκείνη την εποχή, η βετεράνος βασιλική ρεπόρτερ, Κέιτι Νίκολ, ισχυρίστηκε ότι ο Χάρι ήταν αναστατωµένος που ούτε ο Ουίλιαµ αλλά ούτε και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια αγκάλιασαν τη Μέγκαν Μαρκλ. Οι εικασίες δεν σταµάτησαν εκεί, αφού µέσα στο 2019 ένα video, το οποίο έδειχνε τον Χάρι και τον Ουίλιαµ να µη συνοµιλούν, παρότι βρίσκονταν στην ίδια παρέα, έκανε τον γύρο του ∆ιαδικτύου, πυροδοτώντας τα σενάρια για ρήξη στη σχέση τους. Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς αποκαλύφθηκε ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν αποχώρησαν από το ίδρυµα που δηµιούργησαν µε τον Ουίλιαµ και την Κέιτ.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ιδρύσουν νέο φιλανθρωπικό ίδρυµα. Τα δύο ζευγάρια θα συνεχίσουν να εργάζονται µαζί σε έργα στο µέλλον, συµπεριλαµβανοµένου του προγράµµατος ψυχικής υγείας του Ιδρύµατος Heads Together», έγραφε τότε η ανακοίνωση. Οι φήµες οργίαζαν για τις τεταµένες σχέσεις των µελών της βασιλικής οικογένειας, ώσπου το 2020, στις 8 Ιανουαρίου, ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν µέσω Instagram ότι «αποχωρούν από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα µέλη της βασιλικής οικογένειας». Εξήγησαν ότι σκόπευαν να γίνουν οικονοµικά ανεξάρτητοι και να µοιράσουν τον χρόνο τους µεταξύ Βρετανίας και Αµερικής, µια απόφαση που θα γινόταν γνωστή ως «Megxit».

Διαβάστε ακόμα: Πρίγκιπας Χάρι: "Θα επέστρεφε στη βασιλική οικογένεια αν του το ζητούσε ο Κάρολος"


Λάδι στη φωτιά στη διαμάχη των δύο πριγκίπων οι κινήσεις Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Το ζευγάρι βρήκε τα πατήµατά του στις ΗΠΑ και έριξε ξανά λάδι στη φωτιά, αφού τον Σεπτέµβριο του ίδιου χρόνου υπέγραψε συµφωνία εκατοµµυρίων µε το Netflix. Τα νέα συντάραξαν τη βασιλική οικογένεια, καθώς η πλατφόρµα είναι υπεύθυνη για το «Crown», µία σειρά που έχει προκαλέσει ανάµικτα συναισθήµατα στο παλάτι. Σύµφωνα µε τη «Sun», ο πρίγκιπας Ουίλιαµ απογοητεύθηκε από τον αδελφό του: «Ο Ουίλιαµ και άλλα ανώτερα µέλη της βασιλικής οικογένειας νιώθουν απίστευτα άβολα γι’ αυτό το δράµα, ενώ ο ενθουσιώδης Χάρι συνεργάζεται µε την εταιρεία που το µεταδίδει», είχε γράψει.

Η πρώτη αποκάλυψη για το τι είχε συµβεί πραγµατικά έγινε τον Μάρτιο του 2021, όταν το ζευγάρι έδωσε τη συνέντευξη που έγραψε ιστορία στην Οπρα Ουίνφρεϊ. Οι «αντάρτες» του παλατιού αποκάλυψαν τις ρατσιστικές συµπεριφορές που αντιµετώπισε η Μέγκαν, καθώς το παλάτι «ανησυχούσε για το χρώµα του δέρµατος του µωρού που θα έφερνε στον κόσµο, κατά την πρώτη της εγκυµοσύνη». Η Μέγκαν εξοµολογήθηκε: «Εφθασα στην άκρη του γκρεµού. Είχα ανάγκη από ειδικό, όµως ακόµη κι αυτό το αρνήθηκαν». Υποστηρίζοντας τη σύζυγό του, ο Χάρι ανέφερε: «Ηµουν απελπισµένος. Επρεπε κάτι να κάνω για να µην επαναληφθεί η ιστορία της µητέρας µου». Η σχέση των αδελφών έκτοτε δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια, καθώς ούτε οι απώλειες του πρίγκιπα Φιλίππου τον Απρίλιο του 2021 και της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέµβριο του 2022 στάθηκαν αρκετές για να παραµερίσουν τις διαφορές τους.

Ακολούθησε το ντοκιµαντέρ του ζευγαριού και η περιβόητη αυτοβιογραφία του Χάρι, «Spare», όπου, µεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Ουίλιαµ ότι του επιτέθηκε σωµατικά κατά τη διάρκεια ενός καβγά για τη Μαρκλ. «Πλέον ο Ουίλιαµ δεν σκοπεύει να µιλήσει µε τον Χάρι. Συµφιλιώθηκε µε το γεγονός ότι έχασε τον µικρό του αδερφό», είχε γράψει το «US Weekly».

Μία «ανακωχή» ανάµεσά τους φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη, όµως υπάρχει ένας άνθρωπος που θα µπορούσε να τους φέρει κοντά: ο Μαρκ Ντάιερ, ο πρώην σωµατοφύλακας του βασιλιά Καρόλου Γ', ήταν γνωστός ως «δεύτερος πατέρας» τους και τώρα θεωρείται ο µοναδικός που θα µπορούσε να γεφυρώσει το χάσµα µεταξύ τους. Ο Ντάιερ έκανε τον Χάρι νονό του γιου του και ο Χάρι ακολούθησε το ίδιο µε τον δικό του γιο Αρτσι, αποδεικνύοντας πόσο κοντά είναι. Τώρα στέκεται ξανά στο πλευρό του Καρόλου και της οικογένειας, αφού έχει και ο ίδιος δώσει µάχη µε τον καρκίνο και πολλοί ελπίζουν πως θα γίνει ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει ξανά την οικογένεια.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής