Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ με τη Χαμάς, πάνω από 1.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ και τη Γάζα, μετά τη μαζική, συντονισμένη επίθεση από μαχητές της Χαμάς που «εξαπολύθηκε» τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου και τα σκληρά ισραηλινά αντίποινα που ακολούθησαν.

Τα ισραηλινά στρατεύματα δίνουν «μάχη» ώστε να εκδιώξουν Παλαιστίνιους μαχητές από το έδαφος της χώρας. Ο πόλεμος συνεχίζεται με οδομαχίες, ρουκέτες και αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τη χειρότερη επίθεση στο Ισραήλ τις τελευταίες δεκαετίες. Μέχρι το απόγευμα της 8ης Οκτωβρίου, ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών ήταν πάνω από 1.100 μέσα σε 36 ώρες, αν και παραμένει συγκεχυμένος από τις συνεχιζόμενες μάχες και την αβέβαιη τύχη πολλών Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε εμπόλεμες περιοχές.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ, βομβαρδισμοί στη Γάζα - Επαφές Νετανιάχου για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Κατάρ: Πρόταση για ταχεία συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων

Το Κατάρ, σε μία κίνηση διαμεσολαβητικού χαρακτήρα, κατέθεσε πρόταση για ταχεία συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Μέλος της Χαμάς ανέφερε ότι η πρόταση του Κατάρ αφορά την απελευθέρωση γυναικών που κρατούνται από την τρομοκρατική οργάνωση, με αντάλλαγμα την ελευθερία Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και η Χαμάς έχει εκφράσει την κατ’ αρχήν συμφωνία της, υπό τον όρο να απελευθερωθούν όλες οι Παλαιστίνιες κρατούμενες γυναίκες που κρατούνται στο Ισραήλ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμα: Ισμαήλ Χανίγιε: Ο ηγέτης της Χαμάς πανηγύρισε από το Κατάρ την επίθεση κατά του Ισραήλ