Oδηγός βρέθηκε  παγιδευμένος στο αυτοκίνητό του μετά από έντονες βροχοπτώσεις και σφοδρές πλημμύρες στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Το βίντεο της κάμερας που έφερε πάνω του αστυνομικός δείχνει τη δραματική διάσωση του οδηγού, ο οποίος παγιδεύτηκε στο όχημά του όταν περικυκλώθηκε από τα νερά στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ατλάντα, το τηλεφωνικό κέντρο 911 της πόλης πλημμύρισε από κλήσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, όταν η καταρρακτώδης βροχή έπεσε σε όλη την περιοχή και το νερό άρχισε να ανεβαίνει.

Ένας αστυνομικός – ανέφερε το wsbtv – αντιμετώπισε μεγάλες πλημμύρες στην οδό Peachtree κοντά στα κεντρικά γραφεία δημόσιας ασφάλειας της Ατλάντα. Εκεί είδε ένα σχεδόν βυθισμένο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου. Ο αστυνομικός φαίνεται στο βίντεο να σπεύδει προς το όχημα όπου ένας άνδρας της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσε ήδη να σώσει τον οδηγό που είχε παγιδευτεί και κινδύνευε να πνιγεί.

«Αρχικά, όταν είδα για πρώτη φορά το αυτοκίνητο, δεν γνώριζα ότι υπήρχε ένας επιβάτης εκεί μέχρι που άκουσα ένα άτομο να φωνάζει», είπε ο αστυνομικός, Ραγιάντο Μπράιαν και πρόσθεσε: «Τότε κατάλαβα ότι ήταν κάποιος στο αυτοκίνητο».

Τα νερά ήταν τόσο βαθιά που το όχημα είχε αρχίσει να επιπλέει και το μπροστινό μέρος ήταν βυθισμένο.

Οι δύο διασώστες έσπασαν το παράθυρο του οδηγού και κατάφεραν να τραβήξουν τον άνδρα από το όχημα και να τον βοηθήσουν να φτάσει σε ασφαλές σημείο.

«Λοιπόν, λίγες μόνο στιγμές μετά το σπάσιμο του παραθύρου, νομίζω ότι ο πρωταρχικός στόχος ήταν να βγάλουμε τον πολίτη από το όχημα», είπε ο λοχαγός, Terrance Simon της πυροσβεστικής της Ατλάντα. «Τον είχε ήδη κατακλύσει το νερό που βρισκόταν μέσα στο όχημα και ήταν εκεί για περισσότερα από 12 λεπτά. Και αυτά είναι πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά».

«Το νερό ήταν στην πραγματικότητα μέχρι το στήθος μου και καταφέραμε να μεταφέρουμε το αυτοκίνητο σε μία περιοχή όπου η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη», είπε ο Σάιμον.

Στο κέντρο της Ατλάντα έβρεχε επί σχεδόν δύο ώρες, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη.