Η άμεση επέμβαση ενός διασώστη, απέτρεψε τραγωδία και αποδείχθηκε σωτήρια 10χρονο στις ΗΠΑ όταν το μικρό αγόρι πνίγηκε τρώγοντας τάκος.

Βίντεο από κάμερα την ασφαλείας δείχνει το διασώστη να εφαρμόζει τη λαβή Χάιμλιχ στον 10χρονο Λουίς Σαλσίδο, καθώς νωρίτερα είχαν αποβεί άκαρπες οι προσπάθειες του διευθυντή του σχολείου του αγοριού.



ΗΠΑ: "'Ηταν πολύ δύσκολο και πνιγόμουν", δήλωσε ο 10χρονος


«Δεν μπορούσα να ανασάνω, ήταν πολύ δύσκολο και πνιγόμουν. Φοβήθηκα πολύ και σχεδόν έπαθα μπλακ άουτ» περιέγραψε ο 10χρονος τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν τη διάσωσή του.

«Όταν έφτασα δίπλα στο παιδί το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου ήταν "ας κάνω σωστά τη λαβή" γιατί σε μια τέτοια κατάταση έκτακτης ανάγκης αγχώνεσαι» είπε από την πλευρά του ο διασώστης που έσωσε το αγόρι.

«Όταν όμως ξεμπλόκαρε η τροφή τότε ανακουφίστηκα γιατί είδα ότι το παιδί μπορούσε ξανά να ανασάνει» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι από το 2018 οπότε και πήρε το δίπλωμα του διασώστη αυτή ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε να εφαρμόσει τη λαβή Χάιμλιχ.

«Χαίρομαι που η εκπαίδευσή μου απέδωσε σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή. Ένιωσα περήφανος για μένα και χαρούμενος που το παιδί ήταν μια χαρά» κατέληξε ο διασώστης.