Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Οφιλία από τις ΗΠΑ. Οι πολίτες στις ΗΠΑ δίνουν μάχη για να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Ιδιαίτερα στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ οι πολίτες παλεύουν ακόμα να ορθοποδήσουν μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Οφίλια που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες.

Στους πλημμυρισμένους δρόμους του New Jersey η κάμερα κατέγραψε την δραματική διάσωση ενός οδηγού. Ο αστυνομικός πλησιάζει το αυτοκίνητο που έχει βυθιστεί σχεδόν ολόκληρο, στο πλημμυρισμένο δρόμο στο New Jersey. Ο οδηγός έχει βγει στο παράθυρο και παλεύει να σωθεί.

Ο αστυνομικός τον ανεβάζει στην πλάτη του και τον μεταφέρει στην άκρη του δρόμου. Περαστικοί που καταγράφουν την διάσωση με το κινητό τους τον καθοδηγούν.

 Πλημμύρες στις ΗΠΑ, φωτιές στην Αυσταλία 

Την ώρα ωστόσο που οι ΗΠΑ πνίγονται από τις πλημμύρες στην Αυστραλία, φλόγες καίνε δασικές εκτάσεις σε Βικτόρια και Νέα Νότια Ουαλία στα νότια και ανατολικά της χώρας.

170 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν ήδη γίνει στάχτη και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των 600 πυροσβεστών που έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Η χώρα αντιμετωπίζει ένα ασυνήθιστο κύμα ζέστης για την εποχή και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο.

 «Κάθε Αυστραλός λατρεύει το καλοκαίρι. Αλλά το γεγονός ότι υπάρχει τόση ζέστη από τώρα μας ανησυχεί», ανέφερε κάτοικος στο Σίδνεϋ.

 Στάχτη δασικές εκτάσεις στην Ινδονησία

Στην Ινδονησία, δασικές εκτάσεις στην Σουμάτρα έχουν γίνει στάχτη από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα.

 «Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα», είπε ένας πυροσβέστης.

Η χώρα ζει την χειρότερη ξηρασία από το 2019 και χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί από την αρχή της χρονιάς.