Ισχυρό είναι το πλήγμα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους στις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε δέντρο.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για να απομακρύνει ανθρώπους από τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα συνδράμουν ακόμη και με βάρκες.

Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται σε συναγερμό λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ρωσία: Ακύρωση δεκάδων πτήσεων

Οι κάτοικοι στη νήσο Σαχαλίνη, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ζουν την σφοδρότερη χιονοθύελλα του φετινού χειμώνα. Σπίτια, δρόμοι, ολόκληρες συνοικίες έχουν θαφτεί στο χιόνι, που σε κάποιες περιοχές ξεπερνά το ενάμισι μέτρο.

Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, τα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων έχουν σταματήσει, δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι να κοπάσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ανησυχία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε Ισπανία και Πορτογαλία

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στις νότιες περιοχές της χώρας, έχουν ανησυχήσει τους ειδικούς που παρακολουθούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ισπανοί και τουρίστες απολαμβάνουν τον ζεστό καιρό κάνοντας βόλτες στη Μαδρίτη, ενώ με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου, πολλοί έβαλαν το μαγιό τους και πήγαν για μπάνιο. 

Στην Πορτογαλία, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν βόλτα στη θάλασσα καθώς το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λισαβόνα, άλλοι βγαίνουν για καφέ με κοντομάνικα ενώ μετεωρολόγοι λένε ότι η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες, φτάνοντας ακόμη και τους 24 βαθμούς Κελσίου.