Μέλη βασιλικών οικογενειών, αλλά και καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο θα παραβρεθούν στον παραμυθένιο γάμο του γιου της βασίλισσας Ράνιας.

 Ο γάμος γίνεται στο Αμμάν της Ιορδανίας, στο εντυπωσιακό Zahran Palace. Ο γιος της βασίλισσας Ράνιας, πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β' ανταλλάσσει σήμερα όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του από τη Σαουδική Αραβία, Ράτζουα Αλ Σάιφ.

 Στον γάμο, προγραμματισμένο για τις 17:00, θα προσέλθουν 140 καλεσμένοι, κυρίως μέλη βασιλικών οικογενειών. 


 Κατά τη διάρκεια της τελετής, η νύφη και ο γαμπρός θα υπογράψουν το συμβόλαιο γάμου, καθώς θα υπάρχουν και δύο μάρτυρες.

Ο Ιμάμης του Βασιλικού Χασεμιτικού Δικαστηρίου δρ Ahmed Al Khalaileh θα προεδρεύσει της τελετής.

 Μετά τη θρησκευτική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο, θα ακολουθήσει γαμήλια δεξίωση με 1.700 καλεσμένους, στην οποία θα παραστούν και πολλοί Ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι, όπως και ηγέτες κρατών, γράφουν τα αραβόφωνα ΜΜΕ.


 Εννέα μήνες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του αρραβώνα τους, ο 28χρονος πρωτότοκος γιος του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας παντρεύεται.


Εορταστικές εκδηλώσεις εδώ και μία εβδομάδα

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη χώρα έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, ενώ το κλίμα στην πρωτεύουσα Αμμάν είναι πανηγυρικό, καθώς πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο βασιλικό γάμο στην Ιορδανία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

 Οι λάτρεις του βρετανικού Στέμματος έχουν ενθουσιαστεί, καθώς την τελευταία στιγμή επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στη γαμήλια τελετή ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

 Την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα Ράνια έκανε το παραδοσιακό πάρτι χένας της νύφης, εκφράζοντας την αγάπη της για τη Ράτζα Αλ Σάιφ.

Τη νύφη θα συνοδέψουν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα, ενώ στην τελετή θα παραστούν μόλις 140 καλεσμένοι, στενοί συγγενείς του ζευγαριού και των δύο οικογενειών.

 Η παρέλαση, οι γαλαζοαίματοι προσκεκλημένοι και η Τζιλ Μπάιντεν

Μετά τη γαμήλια τελετή, το ζευγάρι θα περάσει μέσα από την πόλη για την παραδοσιακή γαμήλια παρέλαση και θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνί για τη δεξίωση, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής, η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

 Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους της γαμήλιας δεξίωσης στο παλάτι Αλ-Χουσεϊνία -εκτός από το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας- θα είναι παρόντες και αρκετοί Ευρωπαίοι γαλοζοαίματοι, όπως ο πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας.

Επίσης, αναμένεται να παραστούν η βασίλισσα Μάξιμα και ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας.

Ανάμεσα στους καλεσμένους που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, καθώς, σύμφωνα με το Associated Press, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του έχουν μια βαθιά και μακροχρόνια φιλία με τους γονείς του πρίγκιπα διαδόχου, τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τη βασίλισσα Ράνια».

 Η βασίλισσα της Μαλαισίας, Αζίζα, η οποία επίσης θα παραβρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της, αποκάλυψε τον ενδυματολογικό κώδικα του γάμου, λέγοντας πως περιλαμβάνει μαύρο κοστούμι με μαύρο παπιγιόν για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες μακρύ φόρεμα αλλά όχι τιάρες.

 Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι και ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με τη σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό «Hola!».

 Το ζευγάρι είχε κάνει τον μήνα του μέλιτος στην Ιορδανία και ο Χουάν Κάρλος είχε πάντα πολύ στενή σχέση με τον Χουσεΐν Β’, τον πατέρα του βασιλιά Αμπντάλα.

 Ως προοίμιο του γάμου, σήμερα το βράδυ, οι Ιορδανοί θα συναντήσουν τον πρίγκιπα Χουσεΐν και την αρραβωνιαστικιά του σε μια προγαμιαία γιορτή με κύριο θέμα τη μουσική.

 Το Διεθνές Στάδιο του Αμμάν θα φιλοξενήσει μια δωρεάν συναυλία από τις 8 το βράδυ, με καλλιτέχνες όπως οι Tamer Hosn, Ahmed Saad και Zain Awad. Τα εισιτήρια για το μουσικό αυτό γεγονός έχουν ήδη εξαντληθεί και οι πολίτες που θα έχουν την τύχη να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τρεις ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.