Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας πάντρεψε τη γοητευτική πριγκίπισσα Ιµάν µπιντ Αµπντουλάχ, τη µεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αµπντάλα Β’, µε τον ελληνικής καταγωγής 28χρονο ∆ηµήτριο (Jimmy) Θερµιώτη, από την Ανδρο. Η βασίλισσα στην ανάρτησή της δεν έδωσε περισσότερες λεπτοµέρειες για τον γάµο του ζευγαριού, πέρα από την ηµέρα τέλεσής του, στις 12 Μαρτίου, ωστόσο µοιράστηκε µε τους διαδικτυακούς της φίλους ένα συγκινητικό βίντεο µε φωτογραφίες από την ηµέρα της γέννησης της κόρης της µέχρι και στο πλευρό του µελλοντικού της συζύγου.


Μάλιστα, πριν από δύο ηµέρες στο παλάτι η βασίλισσα Ράνια είχε ετοιµάσει και ένα πάρτι-έκπληξη για τη νύφη, όπου βρέθηκαν αποκλειστικά και µόνο γυναίκες για να ευχηθούν στην πριγκίπισσα. Αναφορικά µε το τελετουργικό, τα σενάρια σχετικά µε την τοποθεσία του γάµου και τι θα φορέσει η πριγκίπισσα από καιρό µονοπωλούν το ενδιαφέρον. Ενας πιθανός χώρος είναι το παλάτι Amman Zahran, η παραδοσιακή επιλογή της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας - τόσο οι γονείς της όσο και οι παππούδες της είχαν παντρευτεί εκεί. «Κι ως γαλαζοαίµατη γνωστή για το κοµψό στυλ της, κάτι που πιθανότατα έχει κληρονοµήσει από τη µητέρα της, το νυφικό της είναι λογικό να αποτελεί ένα σύνολο που αξίζει την αναµονή», σχολιάζει η «Vogue». Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηµατίας είναι γεννηµένος το 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας. Είναι γιος του Αλέξανδρου Θερµιώτη και της Corina Hernández, ενώ έχει και δύο µικρότερα αδέλφια, την Αλέξια και τον Αλεχάνδρο.


Το όνοµά του, ∆ηµήτριος, το πήρε από τον παππού του, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους Ελληνες της Βενεζουέλας. Γεννηµένος το 1922 στην Ανδρο και µεγαλωµένος στο νησί, κάποια στιγµή πήρε την απόφαση να ανοίξει τα φτερά του και να ξενιτευτεί. Η ζωή τον έστειλε στη Βενεζουέλα, όπου εκεί ο Τζίµι Θερµιώτης, αφού ίδρυσε µια σειρά από εταιρείες, στη συνέχεια κατάφερε να εξασφαλίσει για τη χώρα το franchise του οίκου Dior. Μαζί µε τη σύζυγό του, Λέονορ Φελιζάρι, κατάφεραν να δηµιουργήσουν µια αγαπηµένη οικογένεια, αποκτώντας τρία παιδιά: τον Αλέξανδρο, την Ντιάνα και την Κατερίνα. Μαζί έκαναν πολλές φιλανθρωπίες, αλλά και ταξίδια στην Ελλάδα, µε τελευταίο το 2017, όταν επισκέφθηκαν όλοι µαζί την αγαπηµένη τους Ανδρο και το µοναστήρι της Παναχράντου, όπου ο ∆ηµήτρης Θερµιώτης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, ύστερα από 35 χρόνια, τον αγαπηµένο του φίλο και ηγούµενο του µοναστηριού, γέροντα Ευδόκιµο. Εναν χρόνο αργότερα, και συγκεκριµένα τον Οκτώβριο του 2018, ο πατριάρχης της οικογένειας Θερµιώτη έφυγε από τη ζωή, στο Μαϊάµι.

Ο 28χρονος ∆ηµήτρης Θερµιώτης είναι το πρώτο εγγόνι της πλούσιας οικογένειας και έχει σπουδάσει ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στο Florida International University, όπου έλαβε και Bachelor of Science in Business. Είναι συνιδρυτής της Outbound Ventures LLC, µιας εταιρείας ιδιωτικών και επιχειρηµατικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη. Η Outbound Ventures LLC ιδρύθηκε το 2015 και έχει έσοδα 1,1 εκατ. δολάρια.

Λέγεται πως το όνοµα «Jameel», όπως τον αποκάλεσε στο µήνυµά της η βασίλισσα Ράνια, όταν ανακοίνωσε τους αρραβώνες της κόρης της, οφείλεται στο γεγονός πως ο Jimmy, λόγω της χριστιανικής του πίστης, αλλά και της σχέσης του µε την πριγκίπισσα, θα έπρεπε να εξισλαµιστεί. Το ζευγάρι είναι µαζί εδώ και τρία χρόνια, ενώ γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Η πριγκίπισσα Ιµάν τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές της στο Πανεπιστήµιο Τζορτζτάουν στις ΗΠΑ, εκεί όπου σπούδασαν επίσης ο πατέρας της και ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ'.

Η σχέση του ζευγαριού αποτέλεσε έκπληξη, καθώς, όσο δύσκολο κι αν φαινόταν, την κρατούσαν µακριά από όλους για µεγάλο διάστηµα, µέχρι τη στιγµή που ο ∆ηµήτρης αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάµου. Σε µια σεµνή τελετή µεταξύ των δύο οικογενειών, ο νεαρός άνδρας ζήτησε το χέρι της πριγκίπισσας φορώντας της ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι από λευκό χρυσό µε ένα µεγάλο διαµάντι. Οπως αναφέρει δηµοσίευµα του «Τatler», o γάµος είναι ο πρώτος για τη βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας από το 2020, όταν η ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αµπντάλα Β’ παντρεύτηκε τον Βρετανό συγγραφέα Νεντ Ντόνοβαν, εγγονό του Ρόαλντ Νταλ.