Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας ανακοίνωσε το γάμο της γοητευτικής πριγκίπισσας Ιμάν μπιντ Αμπντουλάχ, μεγαλύτερης κόρης του βασιλιά Αμπντάλα Β’, με τον ελληνικής καταγωγής 28χρονο γαμπρό από την Άνδρο Δημήτριο (Jimmy) Θερμιώτη.

Η βασίλισσα στην ανάρτησή της δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το γάμο του ζευγαριού, πέρα από την ημέρα τέλεσής του στις 12 Μαρτίου, ωστόσο μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα συγκινητικό βίντεο με φωτογραφίες από την ημέρα της γέννησης της κόρης της μέχρι και στο πλευρό του μελλοντικού της συζύγου.

Ποιος είναι

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας είναι γεννημένος το 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας. Είναι γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη και της Corina Hernández, ενώ έχει και δύο μικρότερα αδέλφια, την Αλέξια και τον Αλεχάνδρο.

Το όνομά του, Δημήτριος, το πήρε από τον παππού του, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες της Βενεζουέλας. Γεννημένος το 1922 στην Άνδρο και μεγαλωμένος στο νησί, κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να ανοίξει τα φτερά του και να ξενιτευτεί. Η ζωή τον έστειλε στη Βενεζουέλα, όπου εκεί ο Τζίμι Θερμιώτης, αφού ίδρυσε μια σειρά από εταιρείες, στη συνέχεια κατάφερε να εξασφαλίσει για τη χώρα το franchise του οίκου Dior.

Τρία παιδιά

Μαζί με τη σύζυγό του, Λέονορ Φελιζάρι, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αγαπημένη οικογένεια, αποκτώντας τρία παιδιά: τον Αλέξανδρο, την Ντιάνα και την Κατερίνα. Μαζί έκαναν πολλές φιλανθρωπίες, αλλά και ταξίδια στην Ελλάδα με τελευταίο το 2017, όταν επισκέφθηκαν όλοι μαζί την αγαπημένη τους Άνδρο και το μοναστήρι της Παναχράντου, όπου ο Δημήτρης Θερμιώτης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, ύστερα από 35 χρόνια, τον αγαπημένο του φίλο και ηγούμενο του μοναστηριού γέροντα Ευδόκιμο. Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018 ο πατριάρχης της οικογένειας Θερμιώτη έφυγε από τη ζωή, στο Μαϊάμι.

Ο 28χρονος Δημήτρης Θερμιώτης είναι το πρώτο εγγόνι της πλούσιας οικογένειας και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Florida International University, όπου έλαβε και Bachelor of Science in Business. Είναι συνιδρυτής της Outbound Ventures LLC, μιας εταιρείας ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη. Η Outbound Ventures LLC ιδρύθηκε το 2015 και έχει έσοδα 1,1 εκατ. δολάρια.

Το όνομα

Λέγεται πως το όνομα «Jameel», όπως τον αποκάλεσε στο μήνυμά της η βασίλισσα Ράνια, όταν ανακοίνωσε τους αρραβώνες της κόρης της, οφείλεται στο γεγονός πως ο Τζίμι, λόγω της χριστιανικής του πίστης, αλλά και της σχέσης του με την πριγκίπισσα, θα έπρεπε να εξισλαμιστεί.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια, ενώ γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Η πριγκίπισσα Ιμάν τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν στις ΗΠΑ, εκεί όπου σπούδασαν επίσης ο πατέρας της και ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ'.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 7 Μαρτίου 2023.