Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
vafes
Ζωή

Βαφές μαλλιών: Τι σημαίνουν τέλος πάντων όλα αυτά τα νούμερα;

Τι δείχνουν τα νούμερα στις βαφές μαλλιών; Σύντομος οδηγός για να μάθουμε να τα «διαβάζουμε» και να τα κατανοούμε.

Είτε επιλέγετε να βάφετε μόνοι σας τα μαλλιά σας στο σπίτι είτε προτιμάτε το επαγγελματικό styling του κομμωτηρίου, πιθανότατα να έχετε παρατηρήσει ότι στις βαφές μαλλιών υπάρχουν ορισμένα νούμερα στα οποία αναφέρονται συχνά και οι επαγγελματίες hair colorists.

Γνωρίζοντας τα βασικά για τον τρόπο που λειτουργούν οι βαφές, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις επιλογές που σας παρουσιάζουν και τελικά να κάνετε αυτές που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Ποιο είναι το σύστημα αρίθμησης στις βαφές μαλλιών

Ξεκινήστε από το σύστημα αρίθμησης των βαφών.

Το πρώτο νούμερο είναι η βάση και δείχνει πόσο ανοιχτό ή πόσο σκούρο είναι το χρώμα.

Ενδεικτικά το 1.0 αποτελεί το μαύρο, το 5.0 είναι το καστανό ανοιχτό, ο 6.0 είναι το ξανθό σκούρο, το 7.0 είναι το ξανθό και το 10 είναι το κατάξανθο.

Αφού επιλέξετε την βάση σας, ο hair colorist θα αναζητήσει ένα δεύτερο νούμερο στο σύστημα, μετά το κόμμα.

Ενδεικτικά, το .1  είναι μπλε, το .2 είναι βιολέ, το .3 είναι ντορέ, το .4 είναι χάλκινο, το .5 είναι ακαζού, το .6 είναι κόκκινο, το .7 είναι ψυχρό, το .8 είναι μόκα.

Εάν τα μαλλιά σας είναι στο 2.7 αυτό σημαίνει ότι η βάση σας είναι πολύ σκούρα καστανή με ματ ή πράσινους τόνους ενώ στο 9.2 η βάση είναι το ξανθό με ένα πολύ ανοιχτό ιριζέ.

Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει στον hair colorist να αποδυναμώσει κάποια χρώματα ή τόνους, προκειμένου να διατηρηθεί το χρώμα της βαφής αναλλοίωτο για περισσότερο.

Ενδεικτικά για να αποφύγει ένα ξανθό χρώμα να γίνει πιο ζεστό, μπορεί να προσθέσει περισσότερο .2 – βιολέ ή  .1 – μπλε για να αποδυναμώσει τα κίτρινα και χάλκινα ρεφλέ.

TAGS: