Στοιχεία για παράλληλες εξαγωγές στη Γερμανία για φάρμακα τα οποία βρίσκονταν σε απαγόρευση εξαγωγών έχει ήδη καταθέσει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς, τόσο στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Ευάγγελο Μανωλόπουλο.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Απόστολος Βαλτάς ανέφερε χαρακκτηριστικά ότι «διαπιστώθηκε με στοιχεία ότι κάποιοι κύριοι κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης εξήγαγαν φάρμακα που ήταν σε απαγόρευση. Πώς το έκαναν; Δεν ακύρωναν τα κουπόνια, γιατί για να το βγάλεις πρέπει να ακυρώσεις το κουπόνι. Και βρέθηκαν στη γερμανική αγορά. Αποθήκη που έβγαλε φάρμακο ενώ ήταν απαγορευμένο, εγώ θα ζητήσω από τον υπουργό να κλείσει. Να την κλείσει διά παντός. Διότι τα στοιχεία που έχουμε είναι σοβαρά, ήρθαν από τη Γερμανία και διαπιστώσαμε από διασταυρώσεις ότι είναι μια πραγματικότητα».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο Απόστολος Βαλτάς, «θα ζητήσουμε να υπάρξει μια εφαρμογή η οποία να ενημερώνει τις φαρμακαποθήκες ότι υπάρχει επάρκεια ή δεν υπάρχει επάρκεια στην ελληνική αγορά φαρμάκων για κάθε ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο εκείνοι θέλουν να εξάγουν από την χώρα μας. Ο νόμος λέει ότι έχω το δικαίωμα σε εξαγωγές φαρμάκων, όταν τα συγκεκριμένα φάρμακα, που θέλω να εξάγω, είναι σε επάρκεια στην ελληνική αγορά φαρμάκων. Και που θα ξέρω εγώ ότι υπάρχει επάρκεια στο οποιοδήποτε φάρμακο στην ελληνική αγορά. Η εφαρμογή, την οποία προτείνουμε, θα κάνει αυτή τη δουλειά».