Σφόδρα απαισιόδοξος όσον αφορά τις επιπτώσεις της υψηλής δραστηριότητας της γρίπης στη λειτουργία των σχολείων εμφανίζεται στα parapolitika.gr ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Ζέττα Μακρή: Να μη φοβούνται οι γονείς την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία - Δεν προσμετρώνται οι απουσίες από ιώσεις, γρίπη, covid

 Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος εκτιμά ότι “δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση της γρίπης, καθώς ο ιός ήρθε λίγο πριν από τις γιορτές στη χώρα μας. Αμφιβάλλω εάν θα δούμε αποκλιμάκωση της γρίπης πριν από τα τέλη του Φεβρουαρίου. Εάν, μάλιστα, μας έρθουν αυτά τα ψυχρά κύματα από την Ουκρανία, για τα οποία προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, τα οποία θα προκαλέσουν χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην Αθήνα, πολύ φοβάμαι ότι οι τάξεις των σχολείων θα αναγκαστούν να κλείσουν τα παράθυρα και ένα – ένα τα σχολεία θα κλείνουν, αφού τα παιδιά θα νοσούν διαδοχικά και όλα μαζί”.