Οπως και σήμερα, Δευτέρα, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας που "έπληξε" περιοχές της χώρας, έτσι και αύριο θα υπάρξουν κατά τόπους κλειστά σχολεία ανά την επικράτεια, είτε για κάποιους ειδικούς λόγους, είτε για αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία.

Έτσι, αύριο, Τρίτη (9/1) τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στις εξής περιοχές:

Καστοριά
Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, όλα τα σχολεία του Δήμου Καστοριάς, αύριο Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, θα είναι κλειστά, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Πυλαία Θεσσαλονίκης
Κλειστά θα παραμείνουν το 2ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, αύριο, Τρίτη 9/1 και μεθαύριο, Τετάρτη 10/1. Από το πρωί της Κυριακής και σήμερα Δευτέρα συνεργεία του δήμου εργάζονται αδιάκοπα στον χώρο του σχολείου για την ομαλοποίηση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, συνεργαζόμενα και με τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επαναλειτουργία του φυσικού αερίου.

Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα για την επαναλειτουργία του σχολείου που πρέπει να θερμανθεί, ενώ σήμερα αποκαταστάθηκε η λειτουργία του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανάλογα με τις εργασίες αποκατάστασης του φυσικού αερίου και της θέρμανσης του κτηρίου, ο Δήμος θα επανέλθει με νεότερες ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τα συγκεκριμένα σχολεία παρέμεναν κλειστά και σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Λέσβος (Σχολείο Μολύβου)
Με απόφαση του Δημάρχου, το Δημοτικό σχολείο του Μολύβου θα παραμείνει κλειστό και αύριο Τρίτη 9/1, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή την περασμένη Κυριακή.

Για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτρης Βούλγαρης.