Αγωνιώδη έκκληση προς τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προκειμένου να παραταθεί η θητεία των περίπου 2.000 – 3.000 συμβασιούχων του πρώην ΟΑΕΔ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας και οι διετείς συμβάσεις τους έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν, αρχής γενομένης με 11 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι εργάζονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου «Αττικόν».

Η επιστολή

Δεδομένου ότι οι περίπου 2.000 – 3.000 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ είναι ηλικίας 55 – 67 ετών, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής προς τον Άδωνι Γεωργιάδη:

«Προσελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας, δουλεύουν στη πρώτη γραμμή και το ευχαριστώ της πολιτείας είναι η μη ανανέωση των συμβάσεων. Οι συνάδελφοι που φεύγουν από τα νοσοκομεία βρίσκονται σε απόγνωση. Τους λείπουν ελάχιστα ένσημα για να θεμελειώσουν δικαίωμα σύνταξης ή θέλουν λίγους ακόμη μήνες να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Τι θα κάνουν; Πώς θα ζήσουν; Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης που είναι αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει να δώσει λύση ανανεώνοντας τις συμβάσεις. Να μην χαθεί τόσο προσωπικό από τα νοσοκομεία. Τους έχουμε ανάγκη. Έχουν και ίδιοι μεγάλη ανάγκη τη δουλειά»..