Για την Τετάρτη 2 Αυγούστου έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση μεταξύ του νέου υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η πολύ θετική ατμόσφαιρα, η οποία έχει ήδη δημιουργηθεί μεταξύ των δύο μερών, φαίνεται ότι προμηνύει πως από την εν λόγω συνάντηση θα προκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, ο θεσμικός τρόπος, τον οποίον θα επιλέξει η κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να παραμείνουν στο ΕΣΥ της χώρας μας οι περίπου 2.000 – 3.000 υγειονομικοί – συμβασιούχοι της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ηλικίας 57 – 65 ετών, καθώς οι συμβάσεις τους έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες για 11 από αυτούς, οι οποίοι εργάζονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου Αττικόν.
Την θετική πρόθεσή του, ως προς την παραμονή των εν λόγω υγειονομικών – συμβασιούχων της ΔΥΠΑ στο ΕΣΥ της χώρας μας, διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε διπλή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σχετικά η ίδια η ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της: «Θεωρούμε θετική εξέλιξη την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη να επικοινωνήσει μαζί μας, σήμερα, για ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην ανανέωση των Συμβάσεων 2.000 εργαζόμενων στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων 55 -67 ετών. Δώσαμε στοιχεία στον Υπουργό που πιστοποιούν ότι υπάρχει νομική δυνατότητα ανανέωσης των Συμβάσεων. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων».